Biotechnische wetenschappen

Vanaf de 2de graad

Big image

Niet alleen theorie...

Biotechnische wetenschappen is een studierichting met een sterk pakket exacte wetenschappen (wiskunde, biologie, chemie en fysica) gekoppeld aan proefondervindelijk onderzoek in de planten- en dierenwereld.

In Biotechnische wetenschappen wordt aandacht besteed aan de studie van de levende materie en haar omgeving. Het hoofddoel is wetenschappelijke kennis verwerven rond actuele ecologische en biotechnologische thema’s. In deze studierichting komen land- en tuinbouw op een wetenschappelijke manier aan bod.

De studierichting richt zich naar theoretisch sterke leerlingen die begaan zijn met natuur en milieu en een brede interesse hebben voor het leven van plant, dier en mens.

Biotechnische wetenschappen is gericht op verder studeren in het hoger onderwijs. Je leert productieprocessen analyseren, opstarten, opvolgen en wetenschappelijk verklaren. Je leert onderzoekstechnieken ontwikkelen en uitvoeren.

Wetenschappen geeft je vleugels

In je zesde jaat biotechnische wetenschappen moet je een GIP maken, een eindwerk dus. Dit kan over vanalles gaan. BTW is meer dan alleen biologie, chiemie en biotechniek, deze opleiding biedt ook fysica.
Ik heb gekozen voor onderzoek over de bouw van een vliegtuigvleugel. Ik heb het verschil getest tussen een egaal vleugelmodel en een met ronde ondiepe deukjes, zoals een golfbal.
Ben jij geïntresseerd in de fysica rond dit project, dan is de richting biotechnische wetenschappen echt iets voor jou!
How Does A Wing Actually Work?