Despre Asigurarea RCA

Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea auto RCA

Asigurarea RCA este o polita obligatorie prin intermediul careia tertii prejudiciati in urma unui accident rutier vor putea primi despagubiri pentru daunele materiale sau cele de natura vatamarilor corporale si/sau decesul suferite in acel accident.


Acesta este si principalul motiv pentru care polita RCA este una obligatorie si toti soferii ale caraor autovehicule sunt inmatriculate si inscirse in circulatie pe drumurile din Romania, vor trebui sa o incheie, indiferent ca este vorba despre o persoana fizica sau un juridica. Scopul politei este asadar acela ca persoana prejudiciata sa primeasca nivelul despagubirilor necesare, indiferent de situatia materiala a celui care a produs accidentul si daca el are sau nu posibilitatea de a plati pentru pagubele provocate.


Pentru a putea beneficia de acelea dintre cele mai bune tarife pentru asigurarea RCA vei putea avea intotdeauna la dispozitie calculatorul RCA care te va putea ajuta sa afli pretul cel mai corect al acestui tip de asigurare.


In ceea ce priveste modul in care va fi incheiat contractul de asigurare, clientii vor trebui sa tina cont de faptul ca acesta poate fi semnat cu oricare dintre societatile ce au fost acreditate sa functioneze in acest sens. El va fi incheiat pentru o perioada de 6 sau 12 luni, in functie de ceea ce fiecare sofer isi va dori. Asigurarile se emit incepand din luna Ianuarie 2010 si in sistem electronic, astfel incat conducatorii auto se vor putea bucura cu mult mai repede de asigurarile de care vor avea nevoie.


Asigurarea RCA este valabila pe teritorilu tarii noastre si pentru ca soferii sa beneficieze de acoperire si in afara granitelor tarii, ei vor putea beneficia de asigurarea de tip CARTE VERDE cu ajutorul careia sa poata calatori oriunde in statele ce fac parte din Spatiul Economic European precum si in cele membre ale Uniunii Europene.


Despagubirile vor putea fi acordate potrivit limitelor de despagubire prevazute in cadrul contractului de asigurare auto RCA, astfel incat in cazul in care un eveniment mai putin fericit, cum este cazul unui accident rutier ar putea avea loc, soferii pagubiti sa fie in masura sa acopere pagubele materiale sau morale.


Asigurarea RCA, dincolo de obligativitatea pe care o impune este foarte importanta si fiecare sofer ar trebui sa fie in masura sa distinga toate aceste aspecte inainte de a alege sa nu incheie asigurarea obligatorie.