Media

Beelden van mannen en vrouwen in de media

Het verschil tussen mannen en vrouwen

In de media is het verschil tussen mannen en vrouwen duidelijk zichtbaar.

Mannen worden weer gegeven op een stoere manier, terwijl vrouwen op een sexy manier afgebeeld staan.

Parfum

Alcohol reclame

Stoer

James Bond wordt in deze reclame weer gegeven als een stoere man, die met behulp van het drankje de situatie 'overleeft'.
Skyfall James Bond 007 | Crack the Case Heineken spot (2012) Daniel Craig

Nep

dove evolution

Hoe zit dit met het zelfbeeld?

Op wat voor manier heeft dit invloed op de kinderen?

Meiden: de invloed op het zelfbeeld van (jonge) vrouwen is groot. Ze krijgen het idee dat ze moeten voldoen aan het beeld wat wordt neergezet door de media. Dit beeld is ultradun en mooi.

Jongens: de invloed op het zelfbeeld (jonge) mannen is vergelijkbaar met die van de vrouwen. Ze worden beïnvloed door beelden van mannen die gespierd zijn. Ze mogen niet te dik, maar ook niet te dun zijn.

Hoe gaat Dove hiermee om?

De visie van Dove

Dove zet zich actief in om het zelfvertrouwen van alle vrouwen, en vooral jonge meisjes positief te beïnvloeden en hen te inspireren om het beste uit hun leven te halen – Daarbij hebben we jouw hulp nodig.

We starten een Campagne voor Self-Esteem, waarbij vrouwen overal ter wereld de juiste hulpmiddelen tot hun beschikking hebben om actie te ondernemen. Zo kunnen zij inspiratie bieden aan elkaar en jonge meisjes in hun leven. Het kan zo simpel zijn als het aanmoedigen van een jong meisje in jouw leven of het ondersteunen van het Self-Esteem programma in jouw buurt.

Dit kun je doen door een mentor te zijn voor een nieuwe generatie meisjes of door het vieren van echte schoonheid in onszelf en anderen. Zo creëren we samen een wereld aan mogelijkheden voor vrouwen en meisjes.

bron: www.dove.com

Hoe kijken kinderen hier naar?

Kinderen die gericht naar de media kijken, zien dat vrouwen heel slank zijn en mannen gespierd. Ze vergelijken zichzelf met de omgeving en (kunnen) zien dat ze niet aan dat beeld voldoen. Ze willen bij de maatschappij horen en denken dat ze er ook zo uit moeten zien.

Dit kan als gevolg hebben dat anorexia of bolimia ontstaat bij (jonge) kinderen.

Door de beelden van de media wordt het zelfbeeld van het kind minder.

Kinderen beseffen nog niet dat het allemaal nep is. Er wordt tijdens fotoshoots enorm veel make-up gebruikt en daarna wordt de foto ook bewerkt met fotoshop.

Normale- of alledaagse mensen kunnen nooit aan dat beeld voldoen, omdat het simpelweg niet reëel is.

Commercial Self Esteem