Cotton Club

ANÀLISI PEL·LÍCULA

Títol : Cotton Club

Any : 1919

Director : Francis Ford Coppola

Director Musical : John Barry

Actors Principals : Richard Gere Gregory Hines Diane Lane Lonette McKee Bob Hoskins James Remar Nicolas Cage

Pregunta 1.

En quina ciutat passa l'acció ? Nova York

En quins barris ? Harlem

En quina època ? Anys 20

Pregunta 2.

Busca informació sobre la màfia.


Què és ? és una societat secreta creada a Sicília dedicada al crim organitzat.


Quan neix ? A començaments del segle XX va arribar alsEstats Units amb les onades d'immigrants procedents de les regions meridionals d'Itàlia, i va tenir un gran influència en la societat d'aquest país fins als anys 80.


Encara existeix ? Si

Pregunta 3.

En una escena (minut 24) un dels personatges diu: “mantengamos a los judíos y negros donde se merecen y todo irá bien. És una clara referència al moment xenòfob que es vivia a Europa.


Què estava passant al vell continent?

Hi havia molt de racisme i estava apunt de esclata la segona guerra mundial.

Pregunta 4.

Busca informació sobre el claquè.


El claqué és una dansa originària dels Estats Units consistent en l'accentuació rítmica d'una peça musical bàsicament picant de peus a terra amb unes normes i gramàtica determinades.

Grupo de Claqué

Pregunta 5. sinopsi argumental

El 1919, la prohibició ha engendrat una ona de violència que s’ha desfermat als Estats Units. A Nova York, al cabaret Cotton Club, la púrria, els polítics i les estrelles del moment tasten els plaers prohibits. Un trompetista blanc i un ballarí negre són portats en una tempesta on l'amor i l'ambició es burlen al ritme de les claquetes, del jazz... i metralletes.

CRAZY RHYTHM

A mi aquest fragment em va copsar molt. Un local on podien ballar-hi els negres i anar-hi com a públic i on es retroben els dos germans barallats i a través de la música i el ball finalment fan les paus. Sembla simbolitzar el que el món havia de fer en un moment en que estava a punt de començar una guerra.
Gregory and Maurice Hines - Crazy Rhythm! The Cotton Club