5 voorstellen voor de Dampoort wijk

Een vernieuwde wijk, samen met Sander Van der Maelen

De Dampoort, ons verhaal

Beste Gentenaar,

Ik ben Sander Van der Maelen, 22 jaar en kandidaat voor sp.a Gent voor de provincieraad. Ik ben opgegroeid rond de Dampoort en ik wil onze wijk op de kaart zetten bij de komende verkiezingen.

De Dampoort in Gent, dat zijn namelijk wij allemaal. Of u er nu woont of werkt, of u er dagelijks passeert onderweg naar het station, de GB of het stadscentrum: iedereen heeft voeling met de Dampoort.

Als kandidaat van sp.a Gent voor de provincieraad (plaats 5) wil ik dat de Dampoort een verhaal wordt dat wij allemaal delen: een verhaal voor de wijk en ver daarbuiten. Jarenlange letterlijke stilstand moeten omgekeerd worden in bruisende en dynamische vooruitgang. Samen kunnen we zorgen dat de politiek aandacht besteedt aan de Dampoort wijk. Ook op het provinciale niveau moeten we ons dus laten horen.

Lees hieronder 5 voorstellen voor onze wijk:
  • De groene banaan: niet door het park maar tussen spoor en groenzone;
  • Renovatie en vernieuwing van woningen aan de Dampoort;
  • Sociale en culturele voortrekkers zijn nodig;
  • De Dendermondsesteenweg: minder verkeer, meer groen;
  • Het Oktrooiplein: een plein voor de wijk.


Wilt ook u van de Dampoort een fijne buurt maken? Geef mij dan uw stem op 14 oktober, binnen enkele dagen. Kleur het bolletje van "VAN DER MAELEN SANDER": provincieraadsverkiezingen, lijst sp.a, plaats 5.

Samen vooruit!

Sander.


PS: stuur gerust een mail als u extra voorstellen heeft: info@sandervdm.be. U kan mij ook altijd toevoegen als vriend op Facebook.

5 voorstellen voor onze wijk

De groene banaan: niet door het park maar tussen spoor en groenzone

De afgelopen maanden was veel te doen rond het fietspad langs "de groene banaan", de groenzone op de spoorwegberm die begint achter de Kogelstraat en doorloopt tot aan de Hogeweg. We kunnen de weg op de berm volledig opengestellen en ontwikkelen als fietspad. Het kan zo een belangrijke schakel worden voor fietsverkeer tussen de Dampoort, Oostakker en de haven.

Renovatie en vernieuwing van woningen aan de Dampoort

Onze buurt telt veel woningen die in bedenkelijke staat zijn, bijvoorbeeld in de straten achter de GB, maar ook panden die gewoonweg leeg staan. Denk maar aan de voormalige Midas autogarage. We kunnen wonen in onze wijk voor huidige en nieuwe bewoners aangenamer maken door te investeren in deze woningen.

Sociale en culturele voortrekkers zijn nodig

Er broeit iets in de Dampoort wijk. Sociale ontmoetingsplaatsen zoals de Scala, Zzmogh en Wisper brengen culturele beweging in de buurt. Vanuit het buurtcentrum in de Doornakkerstraat worden veel sociale initiatieven gesteund, en Jeugdhuis Achterban op de Land van Waaslaan werkt actief aan betrokkenheid van jongeren. De nieuwe koffiebar "Clouds in my Coffee" op de Dendermondsesteenweg brengt ook liefhebbers van koffie en taart samen. Laten we al deze voortrekkers extra steunen (ook vanuit de provincie): we hebben hen nodig!

De Dendermonsesteenweg: minder verkeer, meer groen

Het wilde westen ligt in het oosten: de Dendermondsesteenweg is te druk. Auto's, fietsers, openbaar vervoer, voetgangers, drukke woonstraten, winkels: we kunnen niet alles tegelijk op één plaats hebben. Laten we samen kiezen voor meer groen, minder en rustiger verkeer (via snelheidscontroles en een vast fietspad), meer netheid op straat (via sensibiliseringsacties én boetes) en meer variëteit in winkels. Zowel het deel dat op Gents grondgebied ligt als op dat van Destelbergen moet aangepakt worden. Zo kan de Dendermondsesteenweg een aangename straat worden waar iedereen thuis is.

Het Antwerpenplein: een plein voor de wijk

Kent u het Antwerpenplein? Dat is het plein voor de GB en frituur Dampoort - ja, die parking. Laten we hiervan een écht plein maken! Een beperkte ondergrondse parking zou voor bewoners een parkeerplaats garanderen, en bovengronds enkele parkeerplaatsen voor korte boodschappen ondersteunt de winkels en horeca. Wat krijgen we in ruil: bankjes, groen, speelruimte voor kinderen, ruimte voor evenementen. Bezoekers, toeristen en Gentenaars zouden er veel voordeel uithalen. Weg met de grijze vlakte, ja aan een plein voor de wijk. Ja aan een toegangspoort waar we trots op kunnen zijn!

U maakt het verschil!

Wilt u ook dat Dampoort wijk in beweging komt? Steun de campagne van Sander en maak het verschil:


Het belangrijkste is echter uw stem. Kleur het bolletje van Sander op 14 oktober: provincieraadsverkiezingen, lijst sp.a, plaats 5.


Tot aan de Dampoort!