Brief geheim

Jan Terlouw

Wil je een goed boek lezen?

Het boek is uitgegeven in 1973 door Lemniscaat en is geschreven door Jan Terlouw. Het boek heeft 132 bladzijden.

Korte samenvatting

Briefgeheim gaat over de 11-jarige Eva, die genoeg heeft van de spanningen thuis. Ze wil haar ouders laten merken hoe ze zich voelt, en besluit om weg te lopen. Ze verstopt zich bij haar beste vrienden Jackie en Thomas. Maar als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt in de tuin van buurman Brandsema, het hoofd van een criminele organisatie, neemt haar plan een onverwachte wending.

Briefgeheim de film!

BRIEFGEHEIM trailer
Van het boek is ook een film gemaakt, die nog niet zo lang geleden is uitgekomen. Het is een film uit 2010 en is geregisseerd door Simone van Dusseldorp en is gebaseerd op het boek.

biografie van Jan Terlouw

Jan Terlouw werd in 1931 in Kamperveen geboren. In 1948 gaat hij in Utrecht wis- en natuurkunde studeren. Daarna verrichte hij dertien jaar lang natuurkundig onderzoek in Nederland, Amerika en Zweden. Toen hij in 1966 lid werd van het toen net opgerichte D’66, was dat het begin van een lange politieke carrière. Eerst zat hij voor deze partij in de Tweede Kamer, later werd hij de leider van deze partij en ook is hij korte tijd minister van economische zaken geweest. Hij heeft veel prijzen gewonnen met zijn boeken, zo won hij in 1972 de gouden griffel voor ‘Koning van Katoren’, in 1973 een gouden griffel voor ‘Oorlogswinter’, in 1990 de prijs van de Nederlandse kinderjury voor ‘Kunstrijder’, en in 2000 de tip van de jonge jury voor ‘Eigen rechter’.