ECONOMIA I SOSTENIBILITAT

Carta de la terra

DEFINICIÓ D'ECONOMIA I ENERGIA SOSTENIBLE

L'economia sostenible es aquella que té la funció de satisfer les necessitats de les generacions presents sense comprometre les del futur. L'Economia Sostenible promou un desenvolupament "verd".

L'energia sostenible es defineix com aquella que satisfà les necessitats presents sense comprometre ni fer malbé les futures. Está composta d'energies renovables i alternatives. Debe alargar i generar menos conflicto.

AVANTATGES DE LES ENERGIES RENOVABLES

Els avantatges de les energies renovables són:
  • L'abundància de les fonts
  • Menor cost de les fonts
  • Menor quantitat d'emissions i residus
  • Són perdurables i inesgotables.
  • Son netes i no produeixen gasos contaminants amb el que no contribueix a la emissió de gasos hivernacle.

DÈCADA DE L'ENERGIA SOSTENIBLE PER A TOTS (2014-2024)

L'Assemblea General de Nacions Unides ha declarat la dècada 2014-2024 com la dècada d'Energia Sostenible per a tots , reafirmant la importància de l'energia en el desenvolupament sostenible global .

Els estats membres han d'unir esforços per assegurar l'accés a l'electricitat als més de 1.300 milions de persones que encara no en tenen i per això, és clau millorar l'eficiència energètica, augmentar el mix d'energies renovables i fer ús de tecnologies molt més eficients en l'ús de l'energia .

Big image

GÜSSING (ÀUSTRIA)

Güssing és coneguda per la seva política ecològica, ajudada per les ajudes de la UE. Tot va ser quan a partir del 1992 tots els edificis públics de la ciutat van deixar de fer servir els combustibles fòssils. Güssing apostà per les energies renovables, principalment la biomassa que ha permès a la ciutat tener una producción energètica excedentària que quan es exportada millora la situació económica del municipi.

CURITIBA (BRASIL)

La ciutat brasilenya de Curitiba es un exemple clássic del que avui es denomina "ciutat interligent o sostenible". Al 1972 el seu alcalde, arquitecte i urbanista Jaime Lerner va transformar la ciutat amb el suport del transport públic com a base.

Big image

NOKIA (MULTINACIONALS)

  • Increment de la demanda dels seus productes: El preu no es un factor directament decisiu en la resposta de la demanda.
  • Elasticitat de la demanda: No es posible determinar amb facilitat aquesta, es per això que es molt difícil per a Nokia fixar un preu òptim, sobretot amb l'acceptació dels consumidors de productes innovadors.
  • Per tal de millorar i tenir una economía sostenible cerquen els avenços en l'innovació i el desenvolupament de nous productes més atractius per al consumidor.
Big image

MIELE (MULTINACIONALS)

La multinacional alemanya Miele va acordar amb l'Associació Nacional per a la Vivenda del Futur per a impulsar la vivenda sostenible. La firma alemanya cercaba aportar tots els seus coneixements tecnològics per tal de unir forçes a la vivenda sostenible. A més a més, la seva preocupació per el Medi Ambient va portar als responsables de l'empresa a adoptar els principis bàsics de la RSC a la seva filosofia empresarial, i a adscriure's l'any passat al Pacte Mundial promogut per la ONU.
Big image

UNILEVER (MULTINACIONALS)

Dos anys després de la posta en martxa del seu Pla Unilever per a una Vida Sostenible, la multinacional ha donat a conèixer els avenços lograts amb el Pla que establia reduir l'impacte mediambiental dels seus productes a la vegada que impactaba positivament a la societat.

Per a l'any 2020 Unilever va establir diversos objectius sostenibles.

Entre els progressos d'aquest ultim any, Unilever va conseguir millorar la salut i la nutrició de 224 milions de persones a través dels seus programes de millora de la higiene. A Espanya Unilever va educar casi 3000 nens i estudiants en aspectes claus com la millora de l'autoestima, la alimentació saludable o la higiene bucal a través de diversos projectes.


Des del 2008 l'empresa ha conseguit reduir totes les seves emissions de CO2 en més d'un milió de tones. També ha conseguit eliminar els residus que generats per la meitat de dels seu centres de fabricació respecte del 2011.

L'objectiu aconseguit equival a més d'un milió de galledes d'escombraries a l'any.

Big image