3.2 Verschillen in Welvaart

A2HT1 AK Avani Baitali

EU

De Europese Unie is vandaag de dag erg bekend en ook erg actief, maar eigenlijk is dit al sinds 1957 zo. In 1957 kwamen er vijf landen samen om samen te werken op economisch gebied. Het doel hiervan was om oorlogen te voorkomen en betere levensomstandigheden voor alle inwoners. Deze vijf landen noemden zichzelf die Europese Economische Gemeenschap. Dit was het begin van de EU

Duitsland

Duitsland is een van de rijkste landen van de EU. De economie bij hun gaat natuurlijk heel erg goed. Niet alle delen van Duitsland zijn rijk. West Duitsland is het welvarendste deel van Duitsland. Oost Duitsland is het minst welvarend.
Big image

Europese Intergratie

De samenwerking in Europa wordt Europese Intergratie genoemd.

Europa handelt heel erg veel met elkaar.

Regionale Ongelijkheid

Verschillen tussen gebieden die in het achtergebleven gebied onrechtvaardig worden gevonden. Binnen de EU zie je ook grote verschillen in welvaart. Sommige landen zijn groter. Alle landen in de EU zijn kapitalistisch. In 1989 is er heel veel veranderd in Europa. Eerst was Oost - Europa Communistisch en West - Europa kapitalistisch. Daardoor is de regionale ongelijkheid binnen de EU toegenomen.
Big image

Verschillen tussen de landen in de EU

De economie in sommige EU landen stijgt enorm, maar niet in alle landen zoals NL. In NL gaat de economie iets minder goed. Door de Europese samenwerking hoopt de EU in de toekomst de welvaart van al haar bewoners te vergroten.
Big image

Welvaart in de EU

In 2011 was Nederland de één op na welvarendste land in de EU

De welvaart in Zuid- Europese landen valt terug. De economie in Griekenland gaat niet meer zo goed, daardoor gaat de economie in andere landen ook omlaag. De Euro's zijn daardoor flink gedaald, niet zo goed dus.

Big image