*JORNADA* MÚSICA i VALORS

- DIVENDRES, 15 de juliol de 2022 (formació presencial) -

Celebrem la Diversitat

Comencem amb allò que es troba en el domini de les nostres possibilitats immediates (…), advoquem pels principis de la convivència, per la sinceritat i el respecte mutu (a tot arreu són els mateixos) i pel coratge per defensar-los.

Reconciliar el món és massa ambiciós, però almenys es pot formar els nens per ser respectuosos amb les diferències, que són l'únic que ens permet aprendre: Si tots fóssim iguals, no podríem oferir-nos res els uns als altres. Per això no ens hem de témer, tenir por ens torna enemics. Ens ha d'empènyer la necessitat de fer els nostres somnis, que constitueix el perquè de la vida. No hauríem d'estar governats per la por de complir els nostres malsons.


Yehudi Menuhin (Violinist & director)

DIA I HORA:

DIA: divendres 15 de Juliol de 2022

HORARI CURS: de 9:15h a 19:00h

Us proposem una Jornada dedicada a la Música i l'Educació en Valors.

Ens centrarem en la música com a eina que pot ajudar a afavorir la Diversitat i la Inclusió a l'aula.

Celebrarem la “Diferència” com un valor que ens enriqueix i que ens dóna força com a col.lectiu i la “Creativitat en la música i en les arts”, com una manera de coneixe'ns, connectar-nos i d'aprendre.

Parlarem de la tolerància en positiu. No com "aguantar a l'altre", sino fent referència al temps que dediquem i la disposició que tenim vers l'altre. Viure la tolerància amb una mirada constructiva i de respecte. Despertant la curiositat, l'escolta atenta i la capacitat de veure a l'altre com un ésser únic, amb una riquesa pròpia i adquirida que ens enriqueix.

Veure que ser diferent no té perquè ser dolent i que molt al contrari, en la diferència trobem allò que ens fa únics. Viure sense por i crear fites comunes que ens ajudin a caminar plegats. Ajudant i ajudant-nos.

La vida és massa complexe per anar sol. Tenir un col.lectiu que ens acompanya amb el que podem compartir, és un tresor immens que ens humanitza i ens fa més forts.


En aquesta jornada parlarem d'això i més. Experimentarem diferents propostes per aplicar a l’aula amb aquesta mirada cooperativa i de inclusió. I ho farem de la ma de dos grans mestres i col.laboradores habituals d’El Musical: Eugènia Arús i Ruth Schneiderwing

Acabarem la tarda compartint el projecte d'un artista destacat.


Sens dubte, serà un dia molt especial que esperem compartir amb tots vosaltres.


QUÈ FAREM?

  • 3 TALLERS amb propostes per l'aula

  • 3 CÁPSULES o propostes breus
  • 1 MASTERCLASS o Trobada creativa


DIRIGIT A: Mestres d'educació infantil, primària i secundària, músics, ballarins i persones interessades.

PROGRAMA

PROGRAMA

9:00 Presentació de la Jornada a càrrec d'Eulàlia Abad


MATÍ


9:15 a 10:45 -TALLER 1: TOTHOM SUMA!

Celebrem la Diversitat a partir d’un conte sobre què podem aportar cadascú a la causa comuna. Viurem la història a partir de les possibilitats musicals que ens ofereix improvisant i component plegats

Prof.: Ruth Schneiderwind


11:00 a 12:30 - TALLER 2 CANTAR PER ACOSTAR-NOS

Les cançons ens ajuden a veure el punt de vista de l'altre i a entendre'ns millor. N'aprendrem unes quantes de la prestigiosa autora en alemany Ruth Schneidewind, traduïdes especialment per a l'ocasió. Cada cançó anirà acompanyada de diferents propostes en música i moviment.

Prof.: Ruth Schneiderwind


12:45 a 14.15 - TALLER 3 CREEM JUNTS!

Celebrem la Diversitat a través de la creació musical en moviment. Cada persona aporta idees úniques en un grup, un potencial que, sumat, ens permet arribar més lluny del que hauríem fet per nosaltres sols. En aquest taller ho experimentarem divertint-nos creant en grup mitjançant la música i el moviment.

Prof.: Eugènia ArúsTARDA


15:45 a 17:15 CÁPSULES

Prof.: Eugènia Arús i Ruth Schneiderwind


Propostes breus per treballar a l'aula...

    • l'escolta i empatia

    • la força del grup

    • posar en comú punts de vista oposats


17:30 a 19:00 TROBADA CREATIVA AMB…

Pendent confirmar

17:30 a 19:00 TROBADA CREATIVA AMB...

MASTERCLAS a càrrec de ... (Pendent confirmar)


Us hi esperem!

PROFESORS DEL CURS

PREUS I INSCRIPCIONS

PRESENCIAL

Preu tota la Jornada: 64 Euros (Matí, Cápsulas, Masterclass)

Preu 1 Taller: 20 Euros (1 Taller + Masterclass)

Preu Cápsules: 20 Euros (Cápsulas + Masterclass)

Preu Masterclass: 20 Euros


Curs en tràmit de reconeixement per a Docents del Departament d'Ensenyament si t'apuntes tota la jornada (i tens usuari XTEC).


Curs Bonificat per a empreses


-La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb unes altres dades (Escola on traballes, Institució...) ho has d'indicar al formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades un cop efectuat el pagament.