In de Luwte bij Casa Adelante

Retraite voor vrouwen met borstkanker

Borstkanker in je leven

Wanneer je getroffen wordt door borstkanker, raakt dit je kern en je hele vrouw-zijn. Door de ziekte neemt je leven een andere wending. Je komt op een nieuw en onbekend pad, waar je tegen verdriet en onzekerheid aanloopt.


Tussen alle emoties en gedachten door zoek je een richting.


Het kan je helpen, om jezelf een korte periode terug te trekken uit de stroom van alledag en met aandacht stil te staan bij wat borstkanker in jouw leven betekent.

De luwte betekent letterlijk, een plek waar het niet waait. Wanneer de wind gaat liggen, wordt het stil. Door in retraite te gaan, geef je jezelf de ruimte om aandacht te geven aan dat wat is en inspiratie op te doen voor herwaardering van je leven.


Bij Casa Adelante hebben wij een plek gevonden, waar wij ons welkom voelen.

Dit bijzonder gastvrije Bed & Breakfast biedt een oase van rust, op korte afstand van de Spaanse stad Sevilla. Een plek waar je kunt rusten en ontspannen, maar ook je verhaal kunt delen in de ontmoeting met andere vrouwen, bij wie je herkenning en ondersteuning vindt.


De ochtenden brengen we met elkaar door in het prachtige natuurgebied Corredor Verde, nadat we hebben genoten van een heerlijk ontbijt. Corredor Verde is gelegen op korte afstand van het Bed & Breakfast.

De middagen zijn voor ontspanning, slenterend door een van de omliggende typisch Spaanse dorpen, of in de stilte van boomgaard bij Casa Adelante. In de middagen bieden we individuele coaching. Tijdens deze ontmoetingen luisteren we met aandacht naar jouw persoonlijke verhaal en ondersteunen we je in je proces.

De avonden brengen we door op het Bed & Breakfast, waar onze gastvrouw Monique ons verwent met een heerlijke en gezonde maaltijd.


De retraite volgt het ritme van beweging en rust, uitwisseling en stilte. Gezonde voeding en voldoende nachtrust vormen hierin de basis. We oefenen samen om met aandacht in het moment te zijn en we geven je voorlichting over vitaliteit.

Praktische Info

Tuesday, Oct. 7th, 12pm

Casa Adelante

Casa Adelante ligt bij Saint Carles, aan de oostkust van het eiland, in de buurt van de bekende Hippiemarkt.

De temperatuur op Ibiza ligt in de periode september - oktober rond de 23 tot 26 graden. Een heerlijke temperatuur om aan het strand te verblijven en in de zee te zwemmen, welke door de zomer heen is opgewarmd door de zon.

Ook een heerlijke temperatuur om in beweging te zijn in de prachtige natuurgebieden waarmee Ibiza gezegend is, omringd door de rust die de nazomer uitademt.


De kosten voor dit Retraite voor vrouwen bedragen: 389,00 incl. btw.


Inbegrepen zijn: kosten voor het ontbijt en diner, voorlichting over gezonde voeding tijdens het bereiden van de maaltijden, dagelijkse (stilte)wandeling en aandachtsoefeningen, een hoofdmassage, een voetmassage en twee individuele ontmoetingen met een van de coaches.

Niet inbegrepen zijn: kosten voor de vliegreis* en het verblijf (35,- Euro per nacht), lunch en tussendoortjes/drankjes en eventuele autohuur of taxikosten.

*Raadpleeg vliegwinkel.nl voor gunstige tarieven.


Betalingsvoorwaarden: 50% aanbetaling bij boeking en

50% uiterlijk een week voor vertrek. In verband met kosten door ons te maken ter voorbereiding, is restitutie van de aanbetaling niet mogelijk. Bij annulering door ons, vindt uiteraard volledige restitutie plaats.

Wil jij ook 6 dagen in de Luwte op Ibiza? Schrijf je dan in voor deze reis door een mail te sturen naar info@eilandcoaching.nl of info@helmadehollander.nl

In de luwte per dag:

08.00 - 09.00 Wandeling

09.30 - 10.30 Ontbijt

13.00 - 16.00 Individuele ontmoeting (op afspraak)

16.00 - 17.00 Massage (op afspraak)

18.00 - 20.00 Diner

Ingrid Kop en Helma de Hollander

Ingrid Kop en Helma de Hollander zijn beiden Levenscoach met een eigen praktijk. Ingrid werkt voornamelijk vanuit

't Gooi en op diverse eilanden binnen en buiten Nederland. Ingrid is naast levenscoach ook dietist en hardloopcoach, waardoor zij haar clienten breed kan begeleiden bij het vinden van een gezonde levensbalans. Zij werkt in haar praktijk met de PuurGezond Methode.


Helma organiseert haar praktijk vanuit Nieuwegein in de provincie Utrecht. Zij werkt in de visie van Mindfulness. Vanuit haar vak als coach schrijft zij levensverhalen voor vrouwen op, ter verwerking van trauma. Als interviewster is zij elke dag op zoek naar verhalen van vrouwen, met als doel bepaalde levensthema's onder de aandacht te brengen. Daarnaast is zij gediplomeerd masseur.