נמר המדבר

13/1/2016

קורות חייו של הנמר

נמר המדבר או נמר ערבי או שמו האמתי באנגלית-Panthera pardus nimer. נמר המדבר הוא תת המין של נמר והיחיד שחי בישראל, בירדן, בערב הסעודית, בעומאן ובתימן. נמר המדבר הוא אחד מהנמרים הקטנים ביותר בעולם כולו. בשנת 1920 התפרסם בישראל שהתגלה זן כזה במדבר יהודה ובהר סיני. אוכלוסייתו העולמית של נמר זה נע בין 180 ל- 200 נמרים וכיום פחות.

נמר המדבר נמצא כיום בסכנת הכחדה חמורה ביותר, הגורם לדלדול והכחדת נמר המדבר הוא הציד

דעתי על תפקיד גן החיות

דעתי על שליחת נמר המדבר לגן החיות היא שלילית. שליחתם לגן החיות גורמת להם לאבד את חירותם, את מקום מחייתם ואם חושבים שמגנים עליהם מפני הכחדה, הם טועים.. לדעתי גן החיות לא תורם להם בהגנה אלא מוציא אותם מדעתם וגורם להם לאבד את חירותם, את הרגליהם ואת שגרת היום יום שהייתה להם בטבע. גם אם סופם לא היה נגמר בטוב, לא צריך לכלוא אותם ב"כלא" לטובת הנאתם של בני האדם. כל חייה צריכה לחיות בטבע, במקום מחייתה. והיא תעשה הכל כדי לשרוד כי לשם ההישרדות היא נולדה.

תיאור הנמר והרגליו

תיאור נמר המדבר:

פרוותם צהבהבה עם חברבורות שחורות, מראה זה מעניק לו יתרון הסוואה בנוף המדברי בו הוא מתקיים ושוהה כל חייו. זנב הנמר ארוך מאוד ומשקלו של הזכר מגיע עד- 40 ק"ג בממוצע, משקלה של הנקבה מגיע עד ל-25 ק"ג בממוצע. נמצא במקום גבוה בפרמידת המזון ביחס לחיות אחרות- טורף על.

הרגלים:

נמר המדבר מתקיים באזור מבוית המאופיין בעושר במזון ובמחסות המשמשים ללינה או מארב לטרף. מזונו של הנמר הוא בעיקר יעלים, שפני סלע ודורבנים. את המזון צד בעזרת התגנבות ומארב. שיטת צידה זה מתארת או אורח חייו של הנמר המדברי.

מדוע נמר המדבר נכחד?


כיום האדם מחולל המון שינויים עם זה בבנייה וטכנולוגיה, בחיי היום יום. שינויים אלה משתרעים על שטחים נרחבים בטבע, וגורמים להידלדלות אוכלוסיית חיות הבר וביניהם נמר המדבר. אך הגורם המשמעותי והעיקרי שגרם להכחדתם של הנמרים וחיות בר אחרות היה הוא ה"ציד". בעבר הרחוק השתמשו באבנים ומלכודות ישנות לצידת הנמר. בשנים האחרונות היו כאלה שצדו את הנמרים בדרכים אחרות כמו: הרעלה, יריות ודריסה. כאשר אישרו את כניסתו של הנשק החם לאזור בסוף המאה ה-19, ציד הנמרים גדל בהרבה.