De intensiteit van baringspijn

De hormonale ondersteuning van het lichaam bij de bevalling

24 mei Workshop: Hormonale fysiologie en baringspijn

Geboorte-Wijzer voor Ouders is een activiteitengroep voor zwangeren en ouders met kinderen tot 1jaar.
Visie:
Geboorte-Wijzer voor Ouders wil dat (a.s.) ouders bewuste keuzes kunnen maken aangaande zwangerschap, bevalling, voeding, zorg en opvoeding. Hierbij gaan we uit van:
- recht op zelfbeschikking
- de eigen wijsheid van ieder mens
- zo volledig mogelijke informatie


Tijdens deze workshop leer je over:


  • Intensiteit van baringspijn

Baringspijn is een onderwerp waar veel zwangeren mee bezig zijn. Deze cursus biedt inzicht in hoe de fysiologie van baringspijn werkt in het vrouwenlichaam. Ook voor partners kan deze cursus waardevolle inzichten geven.

  • Hormonale cocktail

Gedurende de verschillende stadia van de bevalling maakt je lichaam drie soorten hormonen aan, oxytocine, adrenaline en endorfine. Je leert de functies van deze hormonen kennen, en de werking hiervan tijdens de bevalling.

  • Anatomie van de bevalling

Je krijgt uitleg over de drie verschillende fasen van de bevalling: de ontsluitingsfase, de persfase en de uitdrijving. We gaan dieper in op hoe jij en je partner met deze fasen kunnen omgaan en hoe je deze fasen kunt vergemakkelijken.


Aan het eind van de workshop wordt er in het kort uitgelegd welke vormen van begeleiding je in zou kunnen zetten indien je hier behoefte aan hebt zoals, haptonomie, hypnobirthing, zwangerschapsyoga, doula, zwangerschapsbegeleiding, samen bevallen en holistische vroedvrouw.


Je krijgt een hand-out mee over de verschillende vormen van zwangerschapsbegeleiding. Tevens vind je informatie over interventies en pijnbestrijding met uitleg over de voor en nadelen hiervan.

Studio Zoef 24 mei 20:00-22:00uur

Tuesday, May 24th, 8pm

22 Prins Hendrikstraat

Nijmegen

Wij vragen een bijdrage van €7,50 p.p. of €12,50 per stel voor accommodatie en benodigde materialen