Verslag

woensdag 19 juni 2013

inleiding

Mijn naam is Hamza Nas. Ik heb dit jaar stage gelopen bij een garage bedrijf als administratief medewerker. En daar over ga ik een verslag maken. Dit is een stageverslag. Mijn stageperiode duurde van 15 januari tot en met 7 juni 2013. Dit stageverslag moet ik maken voor school. Want dan weten zij ook wat meer over het bedrijf en wat ik daar allemaal heb geleerd en wat mijn werkzaamheden waren. In mijn verslag kunt u als eerst lezen hoe het bedrijf is ontstaan. In mijn volgende hoofdstukken kunt u lezen wat voor diensten het bedrijf verleend en wat voor producten ze verkopen. Ook kunt u lezen wie der allemaal werken bij Autocenter Zaan. Ik heb ook beschreven wat mijn werkzaamheden waren.


stagedag van mezelf (standaard dag)

Ik loop een stagedag van 9:00 tot 17:00.
We beginnen om 9:00 uur met werken. Als ik binnen het bedrijf binnenkom wat ik als eerste doe is het checken van inkomende post. Ik werk ook in Excel. Ik maak verkoopfacturen. Er zijn verschillende facturen. Je hebt een autoverkoop factuur en een normale verkoopfactuur. Autoverkoop factuur bereken je zonder btw en normale verkoopfactuur wel. Dit duurt best wel lang.

Tussendoor komen ook vaak klanten binnenstromen. Dan moeten we ze klantvriendelijk ontvangen. Wat ik dan doe? Ten 1ste Verwelkomen, ten 2de in wachtkamer brengen en laten wachten tussendoor iets te drinken aanbieden koffie of thee. Ten 3de roep ik de desbetreffende persoon dat is Hamza of Ramazan. En de klant word dan verder geholpen door Hamza of Ramazan. En ga ik verder met mijn opdracht.

Af en toe neem ik ook telefoons op. Als ik ze kan handelen doe ik het, anders moet ik het doorverbinden aan Hamza of Ramazan. Als Hamza of Ramazan druk bezig zijn verbind ik ze ook door aan Ahmet. De pauze is rond 12:30 dan zitten we meestal gezamenlijk te eten en lekker te babbelen. En opruimen tegelijkertijd en dan na eten en opruiming lekker weer aan het werk. Als ik klaar ben met de facturen sorteer ik de binnenkomende pakbonnen op datum. En einde van de dag neem ik posten om te verzenden.


Bijzondere gebeurtenis

We gingen een keer barbecueën na 6 uur met alle collega’s in het tuin van het bedrijf. Ik vond het erg leuk. Was heel gezellig. We gingen lekker eten en babbeltjes doen.