Overenskomst

Danmarks LærerForening

Lockout igangsat af KL

Denne Lockout sker på baggrund af at DLF og KL ikke kan enes. KL mener at det er nødvendigt at ændre lærernes arbejdstidsregler (heldagsskole), og derfor skabe en bedre folkeskole. Hvor DLF ikke synes det lyder som noget de vil gå med til, så derfor truer de med at lærerne strejker. Da KL følte at Lockout vil være deres eneste mulighed for at få deres vilje, sætter de en Lockout i kraft. DLF og KL bliver nød til at blive enige, så DLF meget presset, hvis ikke de også vil forhindre 9. klassernes eksamen.


Hvis ikke man er blevet enige enden den 1. april, kommer der Lockout. Og så må lærerne ikke tage på arbejde. Der er dog en undtagelse for de gamle skolelærere, da de er immune overfor Lockouts.


Heldagsskolen bliver nedstemt af både DLF og 72% af forældrene. Heldagsskolen går ud på at eleven skal være i skole til klokken 16:00 hver eneste dag. KL mener at dette vil gøre dem bedre, da de kan få mere hjælp af lærerne, men dette vil bare tage mere af barnets fritid. Da en stor del af 0-9 klasser går på fritidshjem eller i klub, mister man den måde at møde og forstærke ens venskab til folk.

Kvaliteten af undervisningen er vigtigere end antallet af undervisningstimer!

Heldagsskoler

Engang havde danskerne de bedste skoler i Europa, men da vi nu har mistet den pris, prøver vi på alle mulige måder at få den pris tilbage. Der mener nogle at det vil være bedst at gøre som Tyskland som lige fortiden har de bedste skoler. I Tyskland bruger man heldagsskoler, og jeg tror også at det er det som KL er blevet inspireret af.