Bluetooth

Data Systeem

Wat is Bluetooth?

Bluetooth is een draadloos data-systeem wat gebruikt kan worden tot een afstand van 100 meter. De snelheid van Bluetooth bedraagt 2,4 tot 2,485 GHz. Bluetooth kan meerdere apparaten verbinden zonder problemen met synchronisatie.

Hoe werkt Bluetooth?

Bluetooth werkt wanneer twee apparaten die zijn uitgerust met een zender/ontvanger van ongeveer 1tot 3 milliwatt, met dit lage wattage kan Bluetooth alsnog door muren heen hoewel het wel wordt beïnvloed door metalen. Ook is er een speciale software nodig om Bluetooth te laten werken. Wanneer twee apparaten zijn verbonden met elkaar via bluetooth vormt dit een mini netwerk, dit noemen we een Piconet. Wanneer 2 of meer Bluetooth apparaten bij elkaar in de buurt komen kijken of ze elkaar nodig hebben, mocht dit zo zijn dan gaan ze automatisch wisselen tussen dezelfde frequentie.

Waar wordt Bluetooth gebruikt?

Voor het gebruik van Bluetooth moeten twee apparaten uitgerust zijn met bluetooth of met een Bluetooth dongle (dit is een usb-stick met Bluetooth aansluiting). Bluetooth wordt voornamelijk gebruikt voor het overbrengen van geluid of informatie. Bluetooth wordt toegepast bij de meeste mobiele telefoons, Tablets en zelfs de meeste smartwatches. Bluetooth wordt ook toegepast op apparaten die werken op infrarood, zoals een afstandbediening. De zender/ontvanger (microchip) is ongeveer 6mm groot.