Hoe bereken ik mijn reiskosten?

Leer hoe je jou reiskosten kunt berekenen om te declareren.

(Bijlage is een bonnetje van een tank beurt bij een benzine station. En achterop het bonnetje staan het aantal kilometers die er gereden zijn)

Opdrachten (zonder rekenmachine)

1. Reken per bonnetje uit wat ik per kilometer minimaal vergoed zou moeten krijgen van mijn werkgever om de benzinekosten te dekken.

Let op: het aantal kilometer wat per tankbeurt gereden is staat op de achterkant van het bonnetje.2. Nou heb ik bij de salarisonderhandelingen geregeld dat ik 0,15 cent per kilometer krijg vergoed. Tot hoe hoog kan de benzineprijs dan maximaal stijgen zodat ik er geen geld op hoef toe te leggen. Reken aan de hand van de gegevens op het bonnetje uit hoeveel dit is.3. Hoeveel kilometer kan ik rijden met 1 liter benzine. Reken dit uit aan de hand van de gegevens van jou bonnetje.4. Reken zonder rekenmachine uit hoeveel er in totaal betaald is voor de benzine van jullie tweeën. Laat de berekening zien.5. Als je als muzikant voor jezelf begint en je werkt zelfstandig mag je de BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) aftrekken bij je belastingaangifte. Dit scheelt weer bij het betalen van de belastingen. Reken zonder rekenmachine uit hoeveel BTW er in totaal is betaald voor jullie tweeën. Laat de berekening hieronder zien.6. Ik woon in Leeuwarden en ik werk op dit moment voor een opdrachtgever aan een muziekproject in Groningen. Ik werk vier dagen in de week voor deze opdrachtgever en rij deze vier dagen naar Groningen en weer terug.


Bekende gegevens:

Woonadres: Ruiterskwartier 41, Leeuwarden

Werkadres: Aquamarijnstraat 56, Groningen

Grootte van de benzinetank: 30 liter


a. Hoe vaak kan ik met één volle tank op en neer naar Groningen?

b. De filmopdracht duurt acht weken lang. Wat zijn mijn benzinekosten in deze acht weken?

c. Hoeveel benzinekosten per kilometer moet ik bij mijn werkgever minimaal declareren om de benzinekosten te vergoeden?

Bronnen; Bekijk ze goed door voor informatie

Uitleg staartdeling Malelande
Kommagetallen optellen 1 - Optellen van twee kommagetallen
Staartdelingen met komma