Voetbal

Voetbal

Voetbal is meer dan alleen een sport. Voor mij betekent et heel veel. Ik voetbal al sinds mijn 6de en het heeft me nooit verveeld. Toen ik mijn zwemdiploma had mocht ik van me ouders een sport kiezen. Ik wist gelijk dat ik op voetbal wou gaan. Ik begon bij de F2 van VV Opende. Ik was in het begin aanvaller. Na 2 seizoenen stopte onze keeper met voetbal. Toen hij stopte ging ik op goal. Tot aan de E2 was ik keeper bij Opende. Toen we later verhuisden ging ik voetballen bij GSVV. Hier begon ik in de E1, ook als keeper. We zijn een paar keer kampioen geworden met dit team. Later stroomde ik door naar de D1 van GSVV. Hier werd ik voetballer, vooral middenveld. Tot aan de B's kwam ik aanvallend middenveld te staan en heb bijna elke wedstrijd me goaltje meegepikt. We kregen een nieuwe trainer en toen werd ik op links of rechtsback gezet. Volgens mensen deed ik het goed op deze positie en nu blijf ik hier ook op staan.

Ik zit nu in het 2de van GSVV. Ik train 1 of 2x in de week en speel een wedstrijd op zaterdagmiddag. Ik ben blij met me team. Onder de wedstrijd super serieus en daarna lekker een biertje nuttigen in de kantine.

Ben al een paar keer meegevraagd voor het 1ste, maar wil het seizoen eerst in het 2de afmaken en dan kijken hoe alles loopt.

Mijn favoriete buitenlandse team is Real Madrid. Ze spelen in Spanje en dit team is het meest succesvolle team in de hele wereld.

Mijn favoriete voetballer is Cristiano Ronaldo. Hij is de beste voetballer van de wereld in mijn ogen. Zijn acties zijn super goed en hij heeft een oogje voor de goal.

Mijn favoriete binnenlandse team is Sc Heerenveen. Dit komt omdat me ouders er vroeger ook voor waren en dit hebben ze mij overgedragen. Ook ben ik voor Heerenveen omdat het een frieze club is. Mijn favoriete binnenlandse voetballer is Finnbogason. Hij is een hele goeie spits en scoort super veel voor Sc Heerenveen.

Big image