Torstens klippträdgård på Enskär

23 juni 2014

Big image

Besök på Enskär

Monday, June 23rd, 9am

Furusunds värdshus, Furusund

Hej, nu är det bestämt. Och det är positivt besked från Torsten Wallin.

Ni som är intresserade av att besöka hans omskrivna klippträdgård i Stockholms skärgård, har nu chans att följa med i år.


Vi är välkomna till Torsten på hans skärgårds-ö Enskär den 23 juni, måndagen efter midsommar-helgen. Han tycker själv att veckorna i slutet av juni är den finaste perioden på året för Enskär. Då blommar också timjanmattorna på ön.


Ni som får det här utskicket är alla ni som tidigare har visat intresse att besöka Enskär. Om du vill följa med- boka in dig genom att klicka på gröna knappen nedan. Uppge om du vill helst vill åka på för- eller eftermiddag? Dvs - om vi blir många så kan det bli två turer samma dag à 12 personer. Båten som jag chartrar tar inte fler personer än 12.


Grupp 1 förmiddag - kl. 9-14

Grupp 2 eftermiddag kl. 13-17 (vi äter lunch kl. 14 före visningen)


Pris: 500:-


Du kan också boka in dig genom att mejla direkt på kontakt@tradgardsturisten.se.


Det tar ca 45 min att komma till Enskär med vår chartrade båt. Vårt besök på ön blir ca 3 timmar. Vi börjar med en promenad från angöringsplatsen i sällskap av Torsten. Ta på bra skor, det är en stig mesta vägen men först är det ojämnt på klipporna. När vi kommer fram till huset visar Torsten runt. Efteråt kan vi äta våra medhavda luncher på klipporna.


Mötesplats: Vi ses ca 5 min före avfärd, vid informationstavlan på parkeringsplatsen som ligger före Furusund värdshus.


Båten är mycket sjöduglig och körs av Micke, som bor i Furusund och arbetar med sjötransporter i skärgården.


Bra att veta, är att det går bussar från Tekniska högskolan mot Furusund. Hållplatsen du ska kliva av på är: Furusunds hotellplan. Återkommer när sommartidtabellen släpps så att vi passar in bussarna. Tiden kan då ändras något för avgång.


/Ann Larås