Big image

Lions Virtual Reality

Real Virtual Lionsclub

Lions bijeenkomst 26 maart 2015

Een introductie

Er is enorm veel aandacht voor virtual reality, bijvoorbeeld de Oculus Rift waar Facebook in investeert. VR bootst de fysieke realiteit met beeld, geluid, geur, gevoelssensaties (zoals temperatuur of trillingen) en zelfs virtuele smaken, krachtig na. VR wordt nu al voor allerlei toepassingen gebruikt, zoals het trainen van piloten en games. Maar heeft VR het in zich een bruikbare tool te worden voor het grote publiek?

Probeer het zelf uit op de Lions Virtual Reality Night

Dutch TV host Matthijs van Nieuwkerk tries out Oculus Rift

Virtual Reality in een doosje

Dat Virtual Reality de toekomst is wist je vast al, maar dat je dat nu ook heel betaalbaar kunt ervaren is misschien nieuw. Een Cardboard VR Glasses is een doe-het-zelf-kit die je binnen enkele minuten in elkaar zet.

Tip. Zorg dat je smartphone voldoende is opgeladen

Download vervolgens een van de vele gratis Cardboard-apps in de Play Market of App Store, plaats je smartphone in de bril en je bent klaar om de virtuele wereld binnen te stappen! Dankzij de accelerometer die in vrijwel iedere smartphone zit kun je om je heen kijken. Net als met de bekende Oculus Rift, maar dan een stuk goedkoper! En uit ervaring kunnen we zeggen dat dit apparaatje het geweldig doet op een feestje!

Stap in een achtbaan, vlieg door de ruimte en schiet zoveel mogelijk meteorieten stuk, vecht tegen de zombies, check de eerste 360 graden horrorfilm of bezoek virtueel een concert van Paul McCartney.

Bereik je hiermee dat gevoel alsof je achterover gaat vallen? Reken maar van yes!

De komende tijd zullen er steeds meer gratis apps gemaakt worden voor een Cardboard VR Glasses, dus de mogelijkheden zijn eindeloos.

Geschikt voor: Google Nexus 4 en 5, Motorola Moto X, Samsung Galaxy S4 en S5 Samsung Galaxy Nexus. Deels geschikt voor: HTC One, Motorola Moto G, Samsung Galaxy S3, iPhone 5, 5s en 6. Bij deze toestellen zal de magnetische knop niet werken.

VR_feestje

De oculus Rift en de google cardboard zijn vanavond zelf te ervaren. Probeer hem uit als je durft.


Maar het is ook mogelijk de VR - ervaring mee naar huis te nemen.


De Cardboard VR Glasses

Gebruik je smartphone samen met de Cardboard VR Glasses om een virtuele wereld in te stappen.Een Cardboard VR Glasses in combinatie met je smartphone maakt het mogelijk om een hele betaalbare virtual reality headset te bezitten. Een Cardboard VR Glasses werkt optimaal met moderne smartphones zoals de iPhone® en Android® smartphones zoals Samsung®, HTC®, Google Nexus®. Download en installeer applicaties, plaats je smartphone in de Cardboard VR en stap in een virtuele wereld.

Google I/O Cardboard Demo
Denk je een primeur te hebben door als eerste aan VR in te zetten, dan heb je het mis. Andere bedrijven waren je al voor, bijvoorbeeld Volvo. Volvo maakte een VR-applicatie die te bekijken is op Android toestellen in een Google Cardboard systeem . Met deze applicatie krijgt de gebruiker de kans om een ritje te maken in Volvo’s nieuwe SUV, de XC90. De app laat volgens sommige reviews nog wat te wensen, maar het begin is er. Maar kijk eens eens bij Lexus, Renault en Hyundai. (VR)

Waar de VR-applicatie van Volvo thuis te gebruiken is, wordt VR door andere bedrijven gebruikt op locatie. Coca Cola bouwde tijdens het WK de kleedkamers van het Maracanastadion na. Bezoekers gingen in deze kleedkamer zitten en kregen vervolgens een VR-set. Nadat ze de VR-set opgezet hadden gingen ze virtueel door de spelerstunnel het veld op. Vervolgens werd er afgetrapt en waren de bezoekers virtueel aan het voetballen op het veld.

Verder zijn er er al veel apps. Kijk zelf maar eens, zoek met 'cardboard' of 'VR' in de store.

Beleef deze woning en de wijk in virtual reality:

Met de Google Cardboard staat u echt in de woning en kunt u er doorheen lopen. Tussen lopen en stilstaan wisselt u door naar beneden te kijken. Het verkeersbord geeft aan in welke stand u zich bevindt, door middel van de exit-bordjes kunt u wisselen tussen de interieur en exterieur scene.

iPhone Apps


Android Google Play


VR Sports

Smart 2 IT

VR Appartement

Smart 2 IT

VR Timpaan Verandawoning

Smart 2 IT

live long and prosper

Live long and prosper 26 maart 2015