JORNADES de MÚSICA i VALORS

divendres 10 de Juliol de 2015

"La missió de l'artista és donar llum en el racó més profund de l'ésser humà" - R. Schumann

Per cinquè any consecutiu tenim el plaer i l’alegria de presentar-vos les JORNADES sobre MÚSICA i VALORS. En aquesta edició podreu gaudir d'audicions, ritme, relaxació, imaginació i de diferents idees i propostes didàctiques. Són sessions pràctiques que inclouen materials específics per utilitzar a les vostres aules.

Els valors que guien les activitats per a aquesta edició són :

-La Pau, com a eix bàsic de tots els altres valors.

-La Imaginació i la Fantasia, com a elements necessaris per a fer créixer la creativitat present i futura.

Cada dia es més important treballar en valors i desenvolupar el potencial global dels nostres petits alumnes a través de l’art. La música és una de les millors eines que tenim per a fer-ho. És un llenguatge molt ric que ens ofereix moltes oportunitats per a treballar els valors de manera integral en l’educació dels nostres infants. Ens agradaria que aquesta jornada us aportés elements pràctics per a treballar a l’aula els valors proposats en aquesta edició i fos també un punt de trobada, per a compartir experiències i reflexions entre companys. Us hi esperem!


HORARIS DE LES JORNADES


- 9:00: Entrega dels materials i presentació de la Jornada a càrrec d’Eulàlia Abad


- 9:30 a 11:30: Aquest nen està a la Lluna – La Imaginació

Sessió de cançons, música i moviment a partir del conte de poemes musicats “Aquest nen està a la Lluna”. Per a mestres de nens de 3 a 8 anys.

Material: Inclou el conte “Aquest nen està a la Lluna” de Bellaterra Música Ed i el CD amb les cançons.

A càrrec de Marta Canellas, Arterapeuta. Bachelor’s degree in Arts, Music and Movement Pedagogy Universitat für Music und Darstellende Kunsst Wien, Viena. Autora de les músiques de la sessió.


- 12:00 a 14:00: Pau Casals, ambaixador de la Pau - La Pau

Sessió de música i moviment a partir del pensament musical i educatiu de Pau Casals.

Per a mestres d’educació infantil i primària , músics i persones interessades.

Material: Conte + CD Pau casals, el col·leccionista de pipes.

A càrrec d’ Eugènia Arús, Diploma Superior en Rítmica Dalcroze per l'Institut Jaques-Dalcroze de Ginebra. Professora del Conservatori El Musical de Bellaterra i de la Universitat de Barcelona.


- 15:30 a 16:30: Eulàlia Abad: Observació del so de campanes i bols tibetans amb nens de dos anys(activitat gratuïta per a totes les persones inscrites a les Jornades)


- 16:30 a 18:00: Construcció de Planetes Imaginaris – La Imaginació i la Fantasia

Taller de construcció de materials per dur a terme les activitats del conte "Aquest nen està a la lluna!" amb els nens i nenes. Els materials elaborats durant el taller serviran tant per realitzar les sessions a classe com per a la decoració d’una sala si feu un concert.

Material: el proporcionarà el Musical.

A càrrec de Txema Rico és pintor i escenògraf. Des dels seus inicis com a membre del taller escenogràfic Castells i Planes, ha treballat en el disseny en gran varietat de projectes, des de les Olimpiades del 92 fins a programes de televisió (La memòria dels Cargols, Ventdelplà, etc), companyies de teatre (Leandre, Vol-Ras, Teatre Mòbil...), films (El Perfum, El Orfanato, etc) i parcs temàtics (Terra Mítica, Pirates Village, etc).


- 18:00 a 19:00 Yoga en el cor – La Pau

En aquest taller, els jocs, els contes, la música i l’expressió corporal seran els vehicles que ens conduiran pels camins del Yoga del cor per arribar a una destinació: retrobar la pau que hi ha dins nostre.

Cal portar: roba còmoda, aïllant, llençolet, mitjons (opcional).

A càrrec de Lídia Serra López, mestra de primària especialista de música, professora de yoga i responsable de l’escola de formació El Yoga Educa.


PREUS I INSCRIPCIONS


- A una sessió: 30 euros

- A dues sessions: 55 euros

- A tres sessions: 80 euros (70 euros alumnes o exalumnes del Musical)

- A totes les sessions: 105 euros (80 euros alumnes o exalumnes del Musical)


*La presentació sobre l’Observació feta per Eulàlia Abad és una activitat gratuïta per a totes les persones inscrites a les Jornades.

*Reconegut pel Departament d'Ensenyament per a Docents (si t'inscrius a totes).

*Curs bonificable per empreses.


EL MUSICAL - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat -93 580 42 46