Assessment GLU

door Mees Visser

Voorwoord

De klassen 1MA1, 1MA2 en 1MC1 hebben deze periode een project gevolgd genaamd Assessment. Het project zou helpen bij de keuzen tussen de opleidingen MediaManagement en Marketing & Communicatie. Doormiddel van opdrachten en stage begeleiding hebben de studenten een beter beeld van de twee opleidingen.

Opdracht 1 & 2

De eerste opdracht bestond uit het bestuderen van de werk kansen en mogelijkheden van de opleiding Mediamanagement en Marketing & Communicatie. De leerlingen moesten vacatures opzoeken die te maken hebben met een van de twee opleidingen, en daar bij de benodigde schoolvakken aangeven.


Bij de tweede bijeenkomst van Assessment, hebben de docenten het blad "Oud-Utrechter" uitgedeeld. Het project zal de komende weken vaak terugvallen op dat blad. De tweede opdracht bestond uit een analyse van het blad. De studenten moesten de vormgeeftechnieken-kenmerken beschrijven en (als zij dat nodig vonden) aanpassen. Ook werd een analyse van de doelgroep gemaakt doormiddel van het beschrijven van de advertenties in het blad. zodoende kwamen de studenten achter de doelgroep.

Big image

Opdracht 3

Door de studenten een eigen werkstructuur op te laten stellen komen de aspecten van een mediamanager naar voren. De opdracht om een werkstructuur voor een krant te maken heeft veel weg van inplannen en het aansturen van processen. Er moest een schematisch stappenplan komen met een tijdsplan.

Bijvoorbeeld:


 1. Reporting|Redactie|Adverteerders zoeken. 4 werkdagen
 2. Design en Opmaak|Oplage aantal. 2 werkdagen
 3. Drukken|Distributie. 1 werkdag

Opdracht 4

Kirtan Boedhoe begon zijn lezing in de college zaal met de legendarische zin: "als iemand hier zit met het idee, ik heb al een definitive keuzen gemaakt voor mijn opleiding, mag diegene gewoon gaan" Dat schudden de luie koppen van de studenten wel wakker. Hij sprak over vanalles. Hoe branding werkt, wat hij geleerd had over de jaren, wat voor specifieke eisen er nodig zijn voor het vak waar hij in zat en wat hij precies doet bij het bedrijf PVT.


De drie hoofd eisen waren; Flexiebel, Doeltreffend en Communicatie sterk zijn.

op bezoek bij oud-studenten

Opdracht 5 & 6

Oud studenten van het GLU hebben inmiddels een stage gevonden. Om de nieuwe generatie studenten een kijk te geven hoe en wat je moet doen hebben de studenten een kans gekregen om een interview aftenemen bij de oud studenten. de leerlingen van de drie verschillende klassen mochten kiezen tussen de stage bedrijven. De meeste studenten gingen op woensdag 17 december een kleine 2uur meelopen met een oud student.


Bij mijn groep (Tim, Mees, Danielle) gingen we naar de Bilt voor een afspraak met het bedrijf Talmon. Tamlon word ingezet door grote bedrijven om verhalen/reclame/tv-spotjes te maken. De slogan van Talmon is dan ook; Online Story Telling. Eenmaal aangekomen op de juiste bestemming begonnen Danielle, Tim en ik aan het interview die we mochten houden. De tage werkzaamheden bestonden uit bestanden aanleveren, met draaidagen meelopen, afdelingen aansturen en natuurlijk koffie rond brengen.


Na de meeloop dag moesten de Studenten een bedank brief maken met daarin een goede kern; wat vond je nou pressies zo leuk? Als die brief was nagekeken door een Nederlands docent mocht hij de deur uit.

Big image
Wat is Online Storytelling volgens Talmon?

Leuke uitleg! beter beeld van welke beroepen/stages er zijn.

Opdracht 7 & 8

Doormiddel van een enquête hebben de studenten een beter beeld van wat Marketing & Communicatie allemaal inhoud. De enquête, die gerelateerd is op de "Oud Utrechter", had als hoofdvraag; zijn de lezers bereid te betalen voor een vernieuwde "Oud Utrechter"? De enquête moest afgenomen worden buiten de deur van het GLU en moest tenminste 4 gesloten vragen;


 1. wat is uw woonplaats?
 2. wat is uw geboorte jaar?
 3. wat vind u van het blad de Oud Utrechter?
 4. welk imago/stereotype koppelt u aan het bald?En 3 lickert schaal vragen;
 1. Wat vind u van het oude design van de Oud Utrechter? lelijk/beetje lelijk/neutraal/beetje mooi/mooi
 2. Hoe vind u het kleurgebruik? Mooi/beetje mooi/neutraal/ beetje lelijk/ lelijk.
 3. Hoeveel euro bent u bereidt uit te geven aan de oud Utrechter? 0,50>1/ 1>2/ 2>3/3>4.Het resultaat;
 1. De meeste geïnterviewde waren ouder als 35 en woonden in Utrecht.
 2. 60% van de geïnterviewde (20 personen) vonden het blad een beetje ouderwets, maar kregen hem ook thuis.
 3. het stereotype dat het meest werd gekoppeld aan het blad was ouderen/bejaarden achter de geraniums.

Het resultaat van de lickert vragen;
 1. beetje lelijk
 2. mooi
 3. 0,50>1 euro

Opdracht 9

De studenten moesten een advies schrijven voor het uitgeven van het blad via Social Media. verschillende punten moesten uitgewerkt worden via Word.


lijst met socail media kanalen;


 1. Youtube (is heel sterk in naamsbekendheid/zwakker omdat het alleen voor videos bestemd is).
 2. Facebook (is heel ster in promotie en viral gaan/ is zwakker in naamsbekendheid en heeft hoge advertentie kosten).
 3. Twitter (is heel sterk in naamsbekendheid en publiek/ is zwakker doordat het gebruik minder word en je maar 140 tekens kan gebruiken per tweet).

Opdracht 10

Opdracht 9 bestond uit het opmaken van een persbericht en een artikel van de gedaanteverwisseling van de Oud Utrechter. Daarbij moesten de studenten gebruikmaken van 150 woorden.


Beste lezer. Oud Utrechter moet voor doelgroepen redenen zijn design en layout gaan aanpassen. Een kleine gedaanteverwisseling dus. Ook word het blad een betaalde krant. Deze plannen worden bekend gemaakt om de lezers goed te informeren. De Oud-Utrechter gaat zich vanaf nu ook meer richten op Social Media. Dus volg ons op de voet in deze avontuurlijke gedaanteverwisseling.

De Redactie,

Oud Utrechter.

Big image

Opdracht 11

Naast een artikel online en in de krant, moest er een folder gemaakt worden met daarin de benodigde informatie. De studenten moesten een mail gaan schrijven naar een copywriter zodat hij die input kan gaan gebruiken.


8 punten;


 1. Er moet vermeld worden dat de krant 49,00 per jaar kost.
 2. krant richt zich meer op Social Media.
 3. de gedaanteverwisseling er aan komt.
 4. de reden van de gedaanteverwisseling.
 5. er een nieuwe kleursamenstelling komt.
 6. de uitslag van de enquête.
 7. waar de social media zich bevind
 8. er nieuwe advertenties geplaatst kunnen worden.

Opdracht 12

De Studenten hebben door opdracht 12 een inzicht in het maken van een begroting voor de Oud Utrechter. Ze werken hun uren uit in een Excel bestand en geven daarna de aantal euro's op. hier komt een bedrag uit.


Start: 15-4-2013

Einde: 18-04-2013

Totaal bureau uren 4,0 5,0 1,0 3,0 1,0 1,0

Totaal bureaukosten € 1.795,00

Conclusie

Door het project ben ik me bewuster geworden van de opleidings keuzen. Vooral na de stage ben ik blij dat ik voor MediaManagement heb gekozen. het past in alle opzichten beter bij mij en wil daarom ook niet gaan switchen van opleiding. Ik vond het project heel leerzaam maar de dagen en de opdrachten waren wel wat aan de grote kant.


Mees Visser

1MA2 GLU