Haat Kwadraat

Floortje Zwigtman

Augustus 2007

De lievelingspassage

Pagina 73-74 :


"Oké, wat is dan ons probleem ?"

Kat bijt op haar lip, alsof ze iets gênants moet bekennen.

"We mogen elkaar."

"Heb jij soms ook een blik bonen op je hoofd gehad ?"

"Was het maar waar." Kat kruipt ellendig weg achter haar dampende kop koffie. "We hebben elkaar gered. Dat betekent dat we om elkaar geven."

Samenvatting

Thema:

Het thema van "Haat kwadraat" is het verband tussen tweelingen. Door het verhaal kunnen we zien dat broer en zussen een van andere nodig hebben hoewel ze niet altijd denken en hoewel ze verafschuwen.


Wanneer ?

De actie gebeurt sinds de kinderjaren van de tweelingen tot hun tienerjaren.


Waar ?

De actie gebeurt in België.


Hoofdkarakters:

De hoorkarakters zijn Katleen en Michael die ze tweelingen zijn maar die ze niet op elkaar lijken. Ze niet goed tegen kunnen sinds altijd omdat ze veel ruziën.

Mening

Ik wil mijn mening geven na het lezen van "Haat kwadraat". Ik houd niet deze boek omdat ik vind dat het niet een goede verhaal is. Het is origineel maar het gebeurt niet elke dag in onze leven dus, we kunnen niet zich identificeren in karakter en we kunnen voelen wat ze hebben.

Echter vind ik dat de boodschap van de boek is heel boeiend omdat we kunnen zien dat de liefde is sterke dan de haat. Ik denk dat het is een interessant verhaal voor jongeren die een broer of een zus met wie ze heel vaak ruziën hebben.