"Scheiden? En wat moet ik dan?"

handige flyer voor als je ouders gaan scheiden

Je bent niet alleen

Je kent vast wel iemand waarvan de ouders gescheiden zijn. Maar je weet pas hoeveel er wel niet veranderd zodra je eigen ouders gaan scheiden. Afgelopen jaar waren er ongeveer 70.000 thuiswonende kinderen waarvan de ouders gingen scheiden. Dat is natuurlijk een ontzettend groot aantal. Als jij een van die 70.000 kinderen bent, dan staan in deze flyer misschien wat handige dingen voor jou! Hier vind je namelijk wat sites en andere hulpmiddelen die de scheiding misschien wat makkelijker maken voor jou. Als je ouders gaan scheiden kun je namelijk met vragen komen te zitten. Want bij wie moet je gaan wonen? En moet je kiezen tussen je ouders als ze ruzie hebben? Maar er kunnen ook praktische vragen zijn. Zoals stufi, krijg je nou meer geld omdat je ouders gescheiden zijn? Op deze flyer staan allerlei hulpmiddelen die al je vragen kunnen beantwoorden!

Wist je dat..

  • Je vanaf je 12e zelf mag kiezen of je bij je vader of moeder wilt gaan wonen?
  • Het gemiddeld 2 jaar duurt voordat ouder na een scheiding hun draai weer hebben gevonden?
  • Er een tijdje terug een tv-programma is geweest over scheiden, met aandacht op de kinderen? Het programma heette 'Echt scheiden' en was te zien op RTL4
  • Voor mannen de belangrijkste reden om te scheiden is dat ze op elkaar uitgekeken zijn?
  • Voor vrouwen de belangrijkste reden om te scheiden is dat er geen vertrouwen meer is?
  • September de maand is waarin de meest scheidingen worden aangevraagd?

Internet

Lijkt het je fijn om wel eens met iemand te praten die hetzelfde als jij heeft meegemaakt? Maar ken je niemand met wie je zou kunnen praten of vind je dat lastig? Of zit je met allerlei vragen, maar heb je niemand aan wie je ze kan stellen?

Dan zijn deze sites misschien wel iets voor jou!

http://jongerengescheidenouders.forumer.nl forum waar je kan praten met lotgenoten

http://www.villapinedo.nl/ handige site voor al je vragen en meer

http://www.kinderenvangescheidenouders.nl handige site voor al je vragen en meer

http://www.ouders-uit-elkaar.nl handige site voor jongeren en kinderen van alle leeftijden

Andere hulp

Er bestaan nog veel meer hulpmiddelen als je ouders gaan scheiden. Zo kun je ook een boekje bestellen met daarin allerlei verhalen en ervaringen van jongeren. Je kunt hier ook je eigen verhaal aan toevoegen!

Als je behoefte hebt aan echt contact met andere jongeren met gescheiden ouders kun je je ook aanmelden voor een maatjesproject of je kan eens naar een ontmoetingsplaats gaan. Zo kan je met ander jongeren praten over de scheiding van je ouders, en natuurlijk ook lekker kletsen over ander dingen!

Als je nog steeds met vragen zit, of je wil graag eens praten met een professional kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen met het Centrum Jeugd en Gezin! Ga dan naar onze site: www.cjg.nl