La invención de Hugo

Els principis del cinema

Fitxa tècnica

Títol original: Hugo

Director: Martin Scorcesse

Música: Howard Shore

Guió: John Logan

País: Estats Units

Data d'estrena: 24-02-2012

Gènere: Drama, familiar, aventures, fantàstic

Distribuïdora: Paramonut films

Actors

Trailer

Trailer La Invención de Hugo | Español | Castellano | HD

Sinopsi

En una estació de Paris, viu Hugo (Asa Butterfield) que dona corda als rellotges de l'estació. Viu sol, ja que el seu pare (Jude Law), va morir en un incendi. L'únic record que te d'ell es un autòmat que el pare va trobar abandonat en una biblioteca. Hugo creu que l'autòmat amaga un missatge d'ell i intenta arreglar-ho robant peces dels rellotges i d'una tenda de joguines de Georges (Ben Kingsley).

Coneix Isabelle (Chloë Grace Moretz), la filla del propietari de la tenda. Entre els dos descobriran els secrets que amaguen l'autòmat i el seu creador, Georges.

La historia dins la pèl·licula

La pel·lícula tracta en la major part, dels principis del cinema. Parla de Georges Méliès i dels germans Lumière, que son els creadors dels cinema. Apareixen diferents escenes de les pel·lícules de Georges Méliès i dels germans Lumière.

Germans Lumière

Són els creador del cinematògraf, encara que ells no creien que tingues èxit, Georges Méliès no o creia aixi, i quan el va veure el volia. En la pel·lícula surt el moment en que veu per primera vegada el cinematògraf que projecta L'arribada del tren a l'estació.
1895: LA LLEGADA DEL TREN (HERMANOS LUMIÈRE)

Georges Méliès

És un dels personatges que apareixen en la pel·lícula. En el film descobrim que als principis del seu éxit eren en la magia, era màgia. Després veiem com coneix el cinematògraf i algunes de les seves pel·lícules: El reino de las hadas i una de les més conegudes Viatge a la Lluna.
Kingdom of the Fairies by Georges Méliès - [extract] with live score by John Garden
A Trip to the Moon / Le Voyage dans la lune - 1902

Homenatges en la pel·lícula

Safety last

En la ecsena en que Hugo es perseguit per l'inspector de l'estació Gustav (Sacha Baron Cohen) en que el nen s'amaga en el rellotge, fa referencia a una pel·lícula de Bolton Building, L'home mosca (1923)

Django Reinhardt

Django Reinhardt va ser un guitarrista de jazz frances.

En la pel·lícula surt en varies ocacions tocant la guitarra amb una banda de música en la cafeteria. És representat per Emil Lager.

Música

howard shore

És el compositor de la BSO.

Nascut a Toronto (Canada)18-9-1946, va entrar en el món de la composició en el grup Lighthouse, on, a més a més de compondre, tocava el saxo, la flauta i la trompeta i fins i tot cantava. Entre 1975 i 1980 va ser el director musical de The Saturday Night Live, un programa televisiu. Després va començar a compondre BSOs. Les més famoses són la trilogia del Senyor dels Anells, l'Aviador, Gangs of New York i Hugo. Per aquestes pel·lícules ha estat nominat i ha guanyat diversos premis: els Òscars, Globus d'Or, Grammys i BAFTA.

Característiques

Ràpidament podem associar l'acció a Paris, perquè la música de la pel·lícula és pròpia dels carrers de França. A més a més, cada personatge i lloc tenen una música assignada. Ens ajuda a saber el que esta passa'n en l'escena en cada moment, com son els personatges, quina personalitat tenen i el que pensen.

BSO

Anna Prats

BSO La invención de Hugo by Anna Prats

Comentaris dels actors i director

'LA INVENCION DE HUGO ' FEATURETTE

Analitzem una escena

Al principi de l'Escena quan parla hi ha una Música que recrea els sentimients de Hugo, de por, perquè no sap el que li dirà, ens proboca tensió.

Quan comença a arreglar la joguina la música canvia completament i es més misteriosa.

Al final quan Georges dona corda al ratolí i es veu que esta millor que abans la música es alegre.

Escena de LA INVENCIÓN DE HUGO

Opinió

La pel·lícula m'ha agradat molt.

És molt emocionant, fantàstica, emotiva... i es perfecte per ensenyar els principis del cinema a nens i adults.

La BSO es espectacular.

Recomano aquesta pel·lícula a tots aquells que els hi agradi el cinema.