iPhone begeleide toegang

stap voor stap instructie

Leen je eigen iPhone veilig uit aan een leerling

Apple heeft vanaf iOS 6 de functie begeleide toegang ingevoerd. Begeleide toegang houdt in dat je delen van het touchscreen kunt uitschakelen, zodat leerlingen een bepaalde app niet kunnen verlaten. Zo voorkom je dat leerlingen door jouw persoonlijke e-mail, sms’jes en andere apps met privégegevens gaan bladeren. Alleen degene die de pincode weet kan de iPhone of iPad weer ontgrendelen. Eenmaal ingesteld kun je dit heel eenvoudig vanuit een app. activeren.

De 6 stappen om in te stellen

Keer nu weer terug naar het beginscherm middels de 'home' knop op de iPhone.

De iPhone is nu klaar voor begeleide toegang.

Leen nu veilig je iPhone uit

Open de app waartoe je de leerling toegang wilt geven. Als deze gestart is, druk je 3 maal op de 'home' knop. In het keuzemenu klik je nu op 'Begeleide toegang'.


Vervolgens druk je rechtsboven op start en de leerling kan nu alleen nog maar in deze app werken.

Als je wilt kun je zelfs nog een gedeelte van het scherm beveiligen tegen klikken. Voordat je op start drukt kun je dit tekenen op je scherm.

Om de begeleide toegang weer op te heffen, druk je 3 maal op de 'Home' knop en voer je je toegangscode in om te ontgrendelen.


Vond je deze instructie handig?

Kijk dan ook op mijn website www.socialmedia.peterlakeman.nl en geef je op voor de nieuwsbrief. Je kunt me ook volgen op twitter om op de hoogte te blijven van alle didactische technologieën.