COET ELIMINA DEIXALLES ESPACIALS

Els xinesos troben un nou métode per eliminar deixalles.

Big image

QUÉ SÓN LES DEIXALLES ESPACIALS?

La brossa espacial o deixalla espacial són objectes creats per l'home que estan actualment en òrbita al voltant de la terra però que no tenen cap tipus d'utilitat pràctica.
Això és un problema tant per als satèl·lits com per als coets, ja que poden xocar i provocar problemes greus. Per això des de fa temps s'intenta trobar una solució i eliminar totes aquestes deixalles que, avui en dia, són uns 30.000 trossets de més de 10 cm.

EL COET QUE ELIMINA LES DEIXALLES ESPACIALS

La idea d'un vehicle que reculli la deixalla espacial ja s'havia proposat abans, el problema era el combustible. Però els xinesos ens han sorprés amb un coet que utilitza la deixalla espacial com a combustible. Es trata d'una mena d'aspiradora que transforma la brossa en plasma.
Big image
El coet reculliria la brossa i aquesta passaria per els següents punts: primer les deixalles es farien pols, la pols s'esclafaria a altísssimes temperatures i s'en separarien els ions positius i els negatius que, en expulsar-los, impulsarien la nau.
Big image
La gran avantatge d'aquest mètode és, a part d'acabar amb les deixalles espacials, l'utilització d'un combustible sostenible.
També s'ha pensat que es podria utilitzar per a l'exploració d'asteroides i vols interplanetaris.

PROMOTORS

Els xinesos són els principals promotors, però encara no s'ha dut a terme el projecte.

PREU

Com que aquest projecte és bastant nou, encara no s'ha determinat el preu. Però perquè es pogués duur a terme hauria de ser més econòmic que el coet que funcionava amb combustible.