CAZARE

Pentru a salva bani, o buna optiune este sa luati masa acasa. Masa este probabil una dintre cele mai mari dificultati. In tarile mai ieftine din Asia si Africa, probabil o buna strategie este sa iesiti in oras pentru a lua masa.


Pentru a economisi ceva bani, o buna idee este sa taiati de pe lista masa de pranz pe care o luati in oras atunci cand plecati la munca. Ia masa la munca, inclusiv bauturile si cafeauna (la revedere Starbucks!)


Redu cinele in oras cat de mult poti si substituie aceasta masa cu picnicuri in parc si gratare acasa cu amicii. Fa masa luata acasa distractiva si incearca noi retete si bea vin ieftin, de la supermarket atunci cand gatesti.


Traiti dintr-un salariu


Daca doriti sa calatoriti in cuplu, aceasta este una dintre cele mai bune strategii atunci cand doriti sa economisiti o multime de bani rapid. Daca nu puneti aceasta strategie in functiune, nici nu o sa va dati seama cand veti fi cheltuit amandoua salariile pe lucruri de care nu aveti nevoie.


Decideti de al cui salariu va puteti dispensa (dupa ce ati urmat aceste sfaturi pentru economisire in ceea ce priveste calatoriile in jurul lumii) si apoi puneti suma respectiva intr-un cont de economii si traiti numai din celalalt. Daca nu aveti banii pentru un anumit lucru, atunci nu puteti face acel lucru.


Deschideti un cont pentru economii


Deschideti un cont pentru calatorii. Asigurati-va ca o anumita suma intra acolo in fiecare saptamana sau luna, in functie de cat de des sunteti platit.


Cerceteaza care cont de economii iti va fi cel mai util. Sa recunoastem, bancile nu-ti vor oferi prea mult, dar daca este vorba de 10$ in plus, mai bine la mine in buzunar decat la ei.


Cauta cea mai buna modalitate de a face rezervarea


In functie de locurile pe care intentionezi sa le vezi alege cele mai avantajoase modalitati de cazare. In prezent aveti o multime de modalitati la indemana prin care puteti face rezervarea, una dintre acestea fiind portalurile turistice. De exemplu, pe www.RevelionCazare.ro veti gasi o multime de oferte avantajoase pentru perioada sarbatorilor de iarna si nu numai. Ideea este sa fiti mereu deschisi la a incerca modalitati noi de cazare si sa gasiti solutii atunci cand nu dispuneti de suma necesara, apeland la nevoie la couchsurfing si la negociere la sange.

Big image