De mummies

De egyptische mummificatie

Big image

hoe ging mummificatie in zijn werk?

het is een oude Egyptische traditie dat: als mensen dood gingen hun hersenen door de neusopening eruit werden gehaald met een haak, en de ingewanden door een snee in de zij met een vuurstenen mes er uit werd gehaald.

en daarna legde ze het lichaam 70 dagen in natron een mengsel van zout en natriumbicarbonaat. Dat natriumbicarbonaat ze weg van een geconcentreerde zoutmeer in een Egyptische woestijn. door die Egyptische natron droogden ze uit. en daarna werd het lichaam in een bad met bewarende stoffen gelegd.

Vervolgens werd het lichaam ingewikkeld in een linnen doek. En daarna werd de mummie in een grafkist gelegd, meestal met grafgiften. De verwijderde ingewanden werden in urnen gedaan en afzonderlijk meegegeven.

Waarom mummficeerden de Egyptenaren?

Omdat ze geloofden dat er leven na de dood was. En zo bleef het lichaam goed. Het hart lieten ze er wel in zitten want dat was het toegangs bewijs voor de plek waar alle doden zijn. Alleen je komt er niet in als je hart zwaarder is dan de veer van anubis .Als het hart zwaarder is word je opgegeten door een raar wezen.

Hoe werden de gemummificeerde farao's begraven?

ze werden in een speciale doos met grafgiften naar een piramide gedragen en daar werden ze ingelgd.daarna werden er ook nog beelden bij gezet.

Grafgiften

De doden kregen ook spullen mee voor het leven na de dood (hiernamaals).Deze spullen noemen we grafgiften.De spullen die de mensen meekregen waren om ze te beschermen of om te eten. Deze potten kregen ze mee met eten erin.
Big image

filmpje

Dit is een filmpje over hoe mummificeren in zijn werk gaat.
The Mummification Process

wist je dat?

96% van Egypte uit woestijn bestaat.