Deiaxalles Espacials

Fins i tot a l'espai hi ha deixalles!

Les deixalles espacials

A l'espai hi ha cada vegada més deixalles provinents de naus espacials i satèl·lits. La NASA va calcular que hi ha prop de 500 000 objectes en òrbita terrestre que es consideren deixalles espacials. Molts d'aquests tenen la mida d'una bala i viatgen, en òrbita a la terra, a 28000 quilòmetres per hora però n'hi ha que tenen la mida d'una pilota de beisbol. Al anar a tanta velocitat aquests objectes posen en peril l'activitat de satèlits importants per les comunicacions humanes o per la cura del medi ambient, així com les missions espacials ja que podrien xoca entre ells.
Big image

Cable electrodinàmic

El cable electrodinàmic consta d'un satèl·lit per localitzar trossos de brossa espacial i fer-los desaparèixer. Per a això utilitza un cable que aprofita el magnetisme de la terra per arrastrar-los i reduir la seva velocitat. D'aquesta manera les restes "desorbitarien" per arribar a l'atmòsfera terrestre on es desintegrariem.

Promotors

Els promotors d'aquest mètode han sigut l'Agència Japonesa d' Exploració Espacial (JAXA)

Aventatges i inconvenients

Els aventatges del cable electrodinàmic són:

- El seu preu és més econòmic que altres solucions

- Ha ajudat a la col·laboració entre EEUU i Japó

- No deixa deixalles a l'espai

- És més ràpid i efectiu que altres mètodes


Els inconvenients són:

-Es necessiten molts treballadors per fabricar-lo

- Es necessita molt temps per fabricar-lo (10 anys)

-Depèn de la mida de les deixalles potser algunes no s'arriben a desintegrar del tot i podrien arribar a caure a la terra.