Haren, baarden en snorren

een grote trend, maar is het dan ook zo hygiënisch ?

Baarden,snorren en haren zijn bacteriële sponsen

Hoe ligt het nou met de hygiëne ? al is het erg in om je baard te laten groeien of je haar met een snor die het compleet maakt is het niet bepaald hygiënisch om er mee rond te lopen in de zorg. Geheel onverzorgde baarden hebben het besmettingsniveau van een openbare toilet. Tijdens het werken als bijvoorbeeld een chirurg en je doet een borst operatie zonder een haarkapje op en er valt een haar zonder dat je het opmerkt dat zou voor vele infecties kunnen zorgen een haar zit vol met bacteriën, dus om dit soort dingen te vermijden is het officieel geworden om een haarkapje te dragen

Haren

Was je haar regelmatig en steek lang haar op of bind het bijeen zodat het niet in contact kan komen met de cliënt. Baarden en snorren moeten goed verzorgd en kort geknipt zijn.

Een stukje geschiedenis over baarden

Baarden zo heb je het of zo heb je het niet. In Egypte maakte rijke vrouwen een neppe kinbaard als een teken van een hoge status. Holbewoners gebruikte hun baarden voor warmte, bescherming en intimidatie. sommige mensen dachten zelfs dat het scheren van je baard je god beledigde, omdat hij altijd met een baard werd uitgebeeld.

een korte clip

Your Beard Has More Bacteria Than A Toilet?!

een paar weetjes

- de bacteriën die je vind in de toilet kun je ook vinden in je baard

- snorren zijn even vies als een baard

- er zitten meer dan 3000 bacteriën in je haar

vragen ?

voor meerdere vragen kunt u ons mailen, bellen of meer informatie opzoeken op onze site.