Retraite bij Casa Adelante

Voor vrouwen getroffen door borstkanker

Borstkanker in je leven

Wanneer je getroffen wordt door borstkanker, raakt dit je kern en je hele vrouw-zijn. Door de ziekte neemt je leven een andere wending. Je komt op een nieuw en onbekend pad, waar je tegen verdriet en onzekerheid aanloopt.


Tussen alle emoties door zoek je een richting, maar welke?


Het kan je helpen, om jezelf een korte periode terug te trekken uit de stroom van alledag en stil te staan bij wat borstkanker in jouw leven betekent.

Door in Retraite te gaan, geef je jezelf de ruimte om aandacht te geven aan dat wat is en inspiratie op te doen voor herwaardering van je leven.


Bij Casa Adelante hebben we een plek gevonden, waar wij ons welkom voelen.

Dit bijzonder gastvrije Bed & Breakfast biedt een oase van rust, op korte afstand van de Spaanse stad Sevilla. Een plek waar je kunt uitrusten en ontspannen, maar ook je verhaal kunt delen in de ontmoeting met andere vrouwen, bij wie je herkenning en ondersteuning vindt.


Hoe verloopt de Retraite?


Elke dag begint met warme thee en een stilte-moment in de tuin van Casa Adelante.

Na het ontbijt brengen we de ochtenden met elkaar door in het natuurgebied

Corredor Verde, op korte afstand van ons Bed & Breakfast. In de natuur is ruimte voor verstilling en ruimte om te delen met elkaar.

De middagen zijn voor ontspanning, slenterend door een van de omliggende, typisch Spaanse dorpen en in de stilte van de boomgaard van Casa Adelante.

In de middagen is er ook gelegenheid voor individuele gesprekken. Tijdens deze ontmoetingen luisteren we met aandacht naar jouw persoonlijke verhaal.

In de avond verwent onze gastvrouw Monique ons met een heerlijke en gezonde maaltijd.


De Retraite volgt het ritme van beweging en rust, uitwisseling en stilte. Gezonde voeding en voldoende nachtrust vormen hierin de basis. We oefenen samen om met aandacht in het moment te zijn en we geven je voorlichting over vitaliteit. Deelname is vrijwillig op elk moment binnen het programma.

Praktische Informatie

Datum heenreis: dinsdag 7 oktober 2014

Datum terugreis: dinsdag 14 oktober 2014

Locatie van verblijf: Casa Adelante - www.casa-adelante.com

Kosten: 1250 Euro (excl. 21% btw) voor het totale verblijf

op basis van een 2-persoonskamer*

*voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van 245 Euro


De vliegreis is niet inbegrepen bij de prijs. Individuele boekingen hebben een voordeliger tarief. We streven wel gezamenlijk reizen na.


Reisadvies: Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt tegen een gunstig tarief rechtstreeks tussen Amsterdam en Sevilla. (vroegtijdige boeking = goedkoper tarief)

(www.transavia.com)


Aanbetaling bij reservering op basis van een 2-persoonskamer: 250 Euro*

Aanbetaling bij reservering op basis van een 1-persoonskamer: 495 Euro*

*kosteloos annuleren is mogelijk tot 6 weken voor vertrekdatum.


Bij annulering binnen 6 weken voor vertrekdatum is restitutie van de aanbetaling helaas niet mogelijk, vanwege door ons te maken kosten. Ons advies is om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.


Voldoende tijd voor individuele aandacht vinden wij belangrijk. De Retraite biedt ruimte aan maximaal 8 vrouwen en gaat door bij deelname van minimaal 4 vrouwen.

Enkele weken voor de vertrekdatum organiseren wij een ontmoeting voor de deelnemers op een locatie in Midden-Nederland.


Neem voor verdere informatie en reservering contact op met Helma de Hollander via onderstaande gegevens.

De Coaches

Ingrid Kop en Helma de Hollander zijn beiden Levenscoach met een eigen praktijk.


Ingrid werkt voornamelijk vanuit 't Gooi en op diverse eilanden binnen en buiten Nederland. In haar praktijk voor Vitaliteit begeleidt zij mensen bij het vinden van een gezonde levensbalans. Dit omvat advies over gezonde voeding in combinatie met hardloopcoaching en stresshantering.

Ingrid werkt ook als burn-out coach en is dietist.

(www.eilandcoaching.nl)


Helma organiseert haar praktijk vanuit Nieuwegein in de provincie Utrecht. Zij werkt in de visie van Mindfulness en Systemisch Coachen en begeleidt met name vrouwen met borstkanker. Hiertoe heeft zij een 3-fasen coaching methode ontwikkeld. Naast haar vak als coach, schrijft Helma ook levensverhalen over diverse thema's.

Zij is gediplomeerd holistisch masseur.

(www.helmadehollander.nl)