COTTON CLUB

ANÀLISI PEL·LÍCULA

FITXA TÈCNICA DE LA PEL·LÍCULA

Títol: Cotton Club

Any: 1984

Director: Francis Ford Coppola

Director musical: Jhon Barry

Actors principals: Richard Gere Dixie Dwyer, Gregory Hines Sandman Williams, Diane Lane Vera Cicero, Bob Hoskins Owney Madden, James Remar Dutch Schuitz, Nicolas Cage Vincent Dwyner Laurence Fishburne Bumpy Rhodes.

PREGUNTA 1.

En quina ciutat passa l'acció?

Estats Units, a Nova York.


En quins barris?

Als barris de Manhatan.


En quina època?

A finals del s.XIX, al 1984.

PREGUNTA 2.

Busca informació sobre la màfia.

Què és?

Societat secreta creada a Sicília, la qual, l'obectiu era enriquir-se i guanyar poder a base de dur a terme activitats il·legals (tràfic de droga, prostitució..).


Quan neix?

A començaments del s.XX.


Encara existeix?

Existeix, pero no ho diuen ja per aquestes caracterísitiques, sinó que simplement al primer que hagi fet alguna activitat il·legal ja se li en diu màfia.

PREGUNTA 3.

Dutch Schultz de la màfia holandesa va agafar un ganibet i mata a un dels seus rivals de la màfia, per aver-lo cabrejat, clavant-s'ho al mig del coll repetidament.

PREGUNTA 4.

Busca informació sobre el claquè.

El claqué és una dansa originària dels Estats Units consistent en l'accentuació rítmica d'una peça musical bàsicament picant amb els peus a terra amb unes normes i gramàtica determinades.

L'objectiu primordial del claqué és el musical, com a instrument de percussió, i no és claqué si no sonen totes les notes que han de sonar.

Dubstep Tapdance- Prodijig

PREGUNTA 5. SINOPSIS ARGUMENTAL

Avans de tot, la pel·licula és d'amor, drama, criminal i música.

Durant els anys XX els gangsters eres protagonistes de Nova York, el més conegut, Dutch Schultz, el qual volen matar per els seus negocis.

Dixie Dwyer un jove músic que toca la trompeta, acaba sent un dels actors més famosos de les pel·lícules de mafiosos, enamorat de la Vera Cirerp (propietat del Dutch), acaban escapant-se junts i Dutch mort.

CRAZY RHYTHM

És el millor fragment que he vist de la pel·licula, perquè és un moment en que els germans claquetistes no es dirigien ni mitja paraula, i despres d'aver actuat junts, cantar i ballar acaben abraçant-se i fent les paus.
to best scenes from the cotton club cut from the movie buy glenn