Metode de ingrijire a danturii

Cum sa ai grija de dantura ta

Exista cateva metode foarte bune prin care pacientii se vor putea bucura mereu de o dantura cat mai frumoasa si perfect sanatoasa. Astfel, orice persoana va trebui sa stie faptul ca ingrijirea danturii trebuie sa tina cont de urmatoarele:


  1. Este important spalatul dintilor cel putin de doua ori pe zi, cate doua minute de fiecare data. Trebuie sa iti perii dintii pe ambele parti si totodata si limba. Medicul stomatolog poate oferi mai multe informatii in acest sens pacientilor.
  2. foloseste o perie de dinti cu peri moi si la fel o pasta de dinti speciala care sa fie in masura sa curete cat mai bine suprafata dintilor.
  3. Modul de periere al dintilor ar trebui sa inceapa de sun linia ginigei si sa ajunga pana la capatul dintelui, astfel incat sa nu ramana nicio suprafata neperiata. Pasta de dinti va contribui la efectul de albire a dintilor, conferindu-le acestora un aspect cu mult mai placut.
  4. Foloseste ata dentara zilnic, dupa orice masa, astfel incat sa poata fi eliminata posibilitatea ca alimentele sa se lipeasca la nivelul dinteli. Ata dentara curata locurile de la nivelul dintilor, acolo unde periuta de dinti nu poate ajunge.
  5. Foloseste o periuta speciala pentru curatarea limbii. Aceasta este o parte importanta a igienei orale si totodta ajuta la inalturarea diverselor tipuri de mirosuri mai putin placute.
  6. Foloseste apa de gura bogata in flour intrucat aceasta poate ajuta la consolidarea smaltului la nivelul dintilor.
  7. Evita gustarile prea dese sau consumul exagerat de dulciuri intrucat pot creste riscul de aparitie a cariilor.
  8. Nu uita ca sucurile din fructe sunt pline de acizi si diverse tipuri de zaharuri naturale. Este bine sa se consume astfel de bauturi la un nivel minimum astfel incat putand preveni aparitia cariilor dentare.
  9. Este important sa conumi cat mai putine seminte sau samburi.
  10. Mergi la medicul dentist periodic pentru a preveni orice tip de problema de natura stomatologica.Acestea sunt insa doar cateva dintre sfaturile pe care va trebui sa le ai in vedere si care te vor ajuta sa iti mentii dantura sanatoasa si frumoasa. Medicul dentist te-ar putea sfatui mai mult in acest sens.