Herfst & winter in de Harz

nieuwsbrief www.appartementindeharz.nl

Lieve gasten,

Met deze periodieke nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van ontwikkelingen in en rond ons appartement in de Harz.

Zij die in het afgelopen voorjaar of in de zomer van ons appartement gebruik hebben gemaakt, zal het niet ontgaan zijn dat aan de tuinzijde een gedeelte van het bos is gekapt. Hierdoor is een veel mooier en weidser uitzicht ontstaan en is het in het appartement veel lichter geworden. Vanuit de woning en het balkon zijn nu zelfs de verderop gelegen bergen te zien.

Op onze website www.appartementindeharz.nl onder het kopje "Het appartement" hebben we nieuwe foto's geplaatst van het uitzicht en de tuin.

Het is nu mogelijk om op 4 elektrische pitten tegelijk te koken, en het appartement beschikt over een campingbedje voor de allerkleinsten. We proberen continu het comfort te verhogen en staan open voor suggesties van jullie kant!


Helaas zien wij ons genoodzaakt de tarieven per 1 oktober 2014 met € 5,00 per nacht te verhogen, als compensatie voor de sinds 2009 sterk gestegen stookolieprijzen voor de centrale verwarming.


Op dit moment kleuren de bossen in de Harz in prachtige herfsttinten, een mooie periode om heerlijk door de bossen te wandelen! Voor culturele en of andere leuke activiteiten neem eens een kijkje op www.oberharz.de/events.1.html.

Big image

Winter in de Harz

Vanaf medio november hopen we weer op winterse buien voor sneeuw-, langlauf- en skipret in de Harz!


Op de Wurmberg in Braunlage is een miljoeneninvestering gedaan om de servicegraad voor de wintersporter verder te verhogen. Op www.wurmberg-seilbahn.de is alle

informatie beschikbaar. Natuurlijk kan ook gebruik gemaakt worden van de pistes in

St. Andreasberg zelf of in Sonnenberg, gemakkelijk per auto te bereiken vanaf het appartement!

We hopen op een mooi najaar en een prachtige winter, en begroeten jullie in de

toekomst graag weer in ons appartement in de Harz!

Met vriendelijke groeten,

Peter, Joyce & Madelien Richters