KLM

Duurzaam Nieuws

Robot ‘Spencer’ gaat KLM-passagiers op luchthaven Schiphol begeleiden

Na ruim twee jaar bouwen, programmeren en testen, start KLM maandag 30 november met de eerste tests met ‘robot Spencer’ op Schiphol. Dagelijks missen reizigers hun aansluitende vlucht door bijvoorbeeld vertragingen, te korte overstaptijden, problemen met het vinden van de weg, taalbarrières. Met de robot wil KLM overstappende passagiers op de drukke luchthaven zo snel en efficiënt mogelijk van de ene naar de ander gate brengen.

Levens verbeteren

Passagiers die de CO2-uitstoot van hun KLM-vlucht compenseren, dragen tevens bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van gezinnen in Ghana. De bijdrage die de passagier betaalt via CO2ZERO wordt door KLM gebruikt voor de aankoop van Gold Standard-emissiecredits. Een van de projecten waarin KLM investeert is een project dat verbeterde houtskoolbranders verstrekt aan gezinnen in Ghana.

Over ons

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht voor Nederland en haar toenmalige ‘koloniën’. KLM is vandaag de dag de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.