Mobiel werken de toekomst?

Trending en innovatie

What's hot?

Binnen de ICT zien we een verschuiving in trends en welke rol ICT in het bedrijfs - en dagelijks leven speelt.

Zaten we voorheen allemaal netjes om 9 uur op kantoor achter onze dikke desktop pc, zitten we tegenwoordig in de trein op ons tablet te werken en wonen we vanuit uit huis vergaderingen bij.

'The internet of things', de implementatie van internet in alledaagse objecten zoals kleding, huishoudelijke apparaten of horloges, gaat een steeds grotere rol spelen.

We willen 24uur per dag de beschikking hebben over welke informatie dan ook.

Big image

Come Fly With Me....

Risico's?

Er zitten veel voordelen aan 'het mobiel werken'. Het bedrijf is veel flexibeler in werktijden, kantoorruimtes en de locatie van zijn personeel. De beschikbaarheid van informatie brengt ook gevaren met zich mee. Doordat de bedrijfsgegevens 'door de lucht vliegen' dient de beveiliging hiervan extra aandacht te krijgen. Doordat er steeds meer mensen mobiel, dan wel thuis gaan werken is er minder behoefte aan hardware en ICT ondersteuning op de werkvloer. Maar des te meer in het beheer van data en de beveiliging hiervan.
Big image

Toekomst....

ICT is steeds meer een kerntaak binnen het bedrijf waarbij 'As-a-Service' aanbieding van diensten een steeds grotere rol speelt. We genereren steeds meer data en de opslag hiervan wordt steeds meer centraal gedaan en dient veilig, maar ten alle tijden beschikbaar te zijn.

Waar in de hardware-wereld minder vraag is dan voorheen, is nu de vraag naar software oplossingen groter dan ooit. Waarbij steeds meer gebruik wordt gemaakt van algemene oplossingen en niet speciaal op maat voor het bedrijf ontwikkeld. Dit bespaart kosten en tijd.

Big image

Supply and Demand

De ICT markt is sterk afhankelijk van de economie. Aangezien het belang van ICT diensten groeiend is en economische groei om de hoek liggen, ziet de toekomst er grotendeels goed uit voor de ICT dienstverlening. Wel verschuift de vraag steeds meer naar complexe oplossingen, hierdoor zal er een groeiende vraag zijn naar gespecialiseerde vakmensen (hoger opgeleid personeel).