Petter Udland Johansen

Director coral, Veu, Piano

Col·laboracions amb El Musical com a director:

- Concert Requiem de G. Fauré, l’any 2017.

- Concert Cants Místics del s. XX, l'any 2018.

- Concert Touch the Sky a l'esglèsia del Pi, al 2019.

- Concerts amb el Cor de Gòspel de Bellaterra a diferents llocs de Catalunya.

Petter Udland Johansen

Va néixer a Oslo, Noruega, on va rebre classes musicals de cant, violí i piano. Va estudiar música al Music Academy of Norway, on va obtenir el diploma al 1996. Des del 1997 fins al 2000 va estudiar música antiga a la Schola cantorum Baseliensis amb Richard Levitt com el seu mestre. Més tard, va estudiar en privat amb el tenor alemany Hans Peter Blochwitz a Basilea.


Petter Udland Johansen és cantant, director d'orquestra, compositor i instrumentista amb un ampli espectre musical. Se sent com a casa amb la música clàssica, tant com ho fa amb la música popular. Ha treballat amb gran èxit com a cantant, director, compositor/arranjador i instrumentista amb conjunts com Hirundo Maris, Pechrima, Sagene Ring i Capella Antiqua Bambergensis. Amb aquests conjunts ofereix regularment concerts per tota Europa i estan enregistrant amb discogràfiques importants com ECM records, Carpe Diem Records, Ramee, CAP Records, Grappa i Muve Records. Al 2009, Arianna Savall i Petter Udland Johansen van fundar el grup Hirundo Maris, especialitzat en música antiga des de l'edat mitjana fins al Barroc, a més de composicions pròpies i fusió primerenca. El nucli de la seva creativitat és la música mediterrània i nòrdica, fruit de la seva associació musical. Com un ocell migratori, ressegueixen les rutes a través dels mars i les músiques que uneixen Escandinàvia amb la península Ibèrica des de temps immemorials.


Hirundo Maris apareix regularment en nombrosos festivals arreu d’Europa, com ara com el Stanser Musiktage (Suïssa), el Fest für Alte Musik de Colònia, el Festival Jazz in Church, Bucarest (Romania), el Menuhin Festival Gstaad (Suïssa), el Bachwochen Thun (Suïssa), el Festival Styriarte (Àustria), All’Improvviso Festival (Polònia), l’Oslo Kirkemusikk Festivalen, Nordlysfestivalen (Festival de les Aurores Boreals) Tromsø (Noruega), Festival de Dinan (Bretanya), Seduïda per Harps (Bèlgica), Sentmenat International Harp Festival (Catalunya), el festival Arp Sanati Dergi a Istanbul (Turquia), Festival de Fontfroide i Philippe Maillard Productions (París), entre d'altres. Hirundo Maris va gravar el seu primer disc Chants du Sud et du Nord sota El prestigiós segell discogràfic ECM de Manfred Eicher. Produït personalment per M. Eicher, el disc va guanyar elogis de la crítica internacional.


Juntament amb Erik Fosse i Per Martinsen forma el trio Sagene Ring que ha gravat tres CD al segell noruec Grappa, amb els seus música i textos sobre la vida a la banda oriental d’Oslo.

Va estar compromès com a cantant, compositor/arranjador i instrumentista del projecte Klang der Staufer amb la Capella Antiqua Bambergensis amb qui ha tocat concerts per tota Alemanya juntament amb Arianna Savall. Amb aquest Ensemle juntament amb Arianna Savall també van gravar el CD al blub midwinter Que va estar 10 setmanes per sota dels 10 primers classics Jpc de càrrega alemanya.


Juntament amb Arianna Savall és director musical de la fête médiévale de saillon amb més de 200 cantants i instrumentistes i també juntament amb Arianna Savall és des del 2016 Director artístic del festival d’arpa Bardonecchia a Itàlia. Des del 2007 Petter Udland Johansen imparteix regularment tallers de cant a:


- Àustria (Handenberg), http://www.harfenbau.at/de/termine/harfenlehrer.php

- Suïssa (Sion, Sallion), http://www.medievales.org

- Fra9 (Dinard http://www.dinardtourisme.com/stage-de-musique-medievale/

- Polen (Lanckorona) http://gitaralanckorona.pl/warsztaty/warsztaty-spiewu-w-chorze/

- Itàlia (Bardonecchia)

III Concert Participatiu Touch the Sky Petter Udland Johansen i Arianna Savall - El Musical 2019