ВЕБЦИКЛОПЕДИЈА

билтен број 16. април 2013. године

Каталог веб 2.0 алата примењивих у образовању

Нови прикази веб-алата

Април нам је донео још занимљивих и надасве корисних алата. Погледајте шта смо то ново у овом месецу припремили за вас.

Собе за ћаскање

Ако волите да комуницирате преко чета, сигурно ће вам се допасти алати из групе соба за ћаскање, који омогућавају видео-чет.

Уређивање, креирање и генерисање звучних записа

У категорији уређивање креирање и генерисање звучних записа можете пронаћи нове алате за сецкање аудио записа, али и алат који вам омогућава да сами креирате музику.


Тестови и квизови

У категорији тестова и квизова налази се приказано три нова алата који омогућавају он-лајн тесирање, али и штампање направљених тестова.


Објављивање и дељење видео-записа

Ако желите да снимите и пошаљете видо-поруку или да направите збирку видео-записа искористите један од алата из категорије објављивање и дељење видео записа.


Додаци видео-записима на Ју-тјубу

Ако је у вашој школи забрањен приступ Ју-тјубу или ако у учионици немате интернет искориститите неки од алата за преузимање видео-записа из категорије додаци видео-записа и обрадујете ученике приказивањем видеа.


Уређивање и креирање видео-записа

Ако желите да прилагодите постојеће видео-записе и од њих направите баш оно што вама треба, погледајте нове алате из групе уређивање и креирање видео-записа.
Речници, тезауруси, пресловљавачи


Категорија речника и пресловљавaња је богатија за два алата за пребацивање текста из латинице у ћирилицу и обрнуто и једног одличног речник који се бави српским језиком и исправљањем грешака у писаном документу.Апликације


У категорији мобилног учења отворена је нова група за апликације у оквиру које је приказано неколико алата за инсталирање ћириличне виртуелне тасатуре на мобилни телефон.

Забавни алати

У категорији забавних алата ће вам сигурно бити забавно, али ћете се и насмејати фотографијама које направите или док продрмате сајт на коме се налазите.

Уредник препоручује

Гоца вам овог месеца препоручује алата за преузимање видео-записа са Ју-тјуба. Сачувај Ју-тјуб (Save You tube) је алат који вам омогућава да у настави користите видео-материјале чак и ако немате интернет или вам је Ју-тјуб канал блокиран.

Гласајте за алат месеца априла!

Када прегледате све приказане веб-алате, гласајте за један од понуђених на страници за месечна гласања.

За сваки појединачан алат који користите, или вам се већ на основу описа учини да ћете га радо користити, можете користити рангирање и оцењивање рејтинг-звездицама испод описа.

Пренумерација на билтен

Ако желите да на своју адресу електронске поште примате месечни билтен Вебциклопедије, попуните образац на страници са старим бројевима билтена ОВДЕ. Ако сте се већ пријавили да добијате билтен, молимо вас да не попуњавате
поново обрасце за пријаву, довољно је једном.