Opdrachten

Diverse

Inleiding "Soldaat van Oranje"

Soldaat van Oranje - Deze Musical vertelt het waargebeurd avontuur van één van Nederlands grootste helden: Erik Hazelhoff Roelfzema. Zijn verhaal werd in 1977 verfilmd met Rutger

Hauer in de hoofdrol en is sinds oktober 2010 te zien als grote musical.

U wordt meegenomen langs één van de belangrijkste hoofdstukken van onze vaderlandse geschiedenis en "beleeft" het avontuur over echte helden, hechte vriendschap en een liefde die onmogelijk lijkt.

Hieronder staat de opdracht in pdf, die je kunt downloaden.

Een maaltijd voor medewerkers

Monique geeft zaterdag een mooie theater voorstelling. Voor deze voorstelling heeft ze acht mensen ingehuurd. Deze medewerkers verzorgen het licht, geluid, visagie, beveiliging en overige werkzaamheden.

De voorstelling is 's avonds maar iedereen moet 's middags al om 15:00 aanwezig zijn om de voorstelling goed voor te bereiden. Dat betekent ook dat alle acht medewerkers op locatie blijven eten. Om de kosten nog enigszins binnen de perken te houden besluit Monique om zelf de catering te verzorgen. Ze moet dus zorgen dat ze zaterdag avond voor 8 mensen eten op tafel heeft staan.

Hieronder staat de cateringopdracht in pdf, die je kunt downloaden

Voorbereidingen om je belasting aangifte in te vullen

Info

Zoals elk jaar moeten mensen, die hiervoor in aanmerking komen, voor 1 mei hun belastingaangiftes weer invullen.

Ook Anna moet dit weer doen. Nou heeft Anna hier niet veel zin in dus zij heeft een kennis gevraagd om dit voor haar te doen.

Die vindt dit geen probleem alleen moet Anna ter voorbereiding wel alvast de benodigde gegevens klaar hebben liggen.

Dus Anna moet eerst een aantal zaken berekenen, voordat haar kennis de belastingaangifte in kan vullen.

Download ter voorbereiding de onderstaande opdracht en maak de vragen bij de opdrachten

Reiskosten declareren

Met de kassabon rechts is 560 kilometer gereden.

Met de kassabon links is 386 kilometer gereden.

Maak de onderstaande opdrachten van het pdf zonder rekenmachine!

Vermenigvuldigtabel

Uitleg opdracht:

Je drukt zo meteen linksboven op het afspeel icoontje. Rechtsboven komt dan een getal te staan bijvoorbeeld het getal 25. Nu moet je zelf bedenken welke tafel hier bij hoort. Dit is in dit geval 5x5=25. Ga dan naar het vakje waar horizontaal en verticaal het cijfer 5 bij staat en klik deze aan. Het getal komt dan in het vakje te staan en er verschijnt rechtsboven een nieuw getal. Vul op deze wijze de gehele matrix in.

Start

Als je op start drukt dan kun je beginnen. Zowel de tijd en het aantal fouten worden bijgehouden. Wacht tot iedereen klaar is dan gaan we gezamenlijk beginnen.

Klik nu op de foto hiernaast om te beginnen!

Big picture