Assalamagaleikum din Kazakhstan!!!

Toamna 2013/noiembrie/Operatiunea Mobilizatoare/

Dragii mei frați și surori!


Vă salut cu dragostea Domnului nostru Isus Hristos,PACE VOUĂ și în casele voastre!Se apropie sarbatorile de iarnă,Anul Nou și Nașterea Domnului Isus.Vă felicit și vă dores ca în zilele de sărbători în mod deosebit Tatăl nostru să vă dea mult har,pace și dragoste să împărtășiți vestea bună cu alții.Și bucuria desăvărșită să aveți tot anul 2014 plin cu multe binecuvîntări și daruri.Șă aveți mai multă dorință pentru să stărui în rugăciune,

prigătindu-se de venirea Mîntuitorului în adouă oară,în așteptare și veghere!!!mpărtășesc cu voi cum Dumnezeu lucrează în viața mea și in această țară binecuvîntată!


Kurban Aitn (Kurban-Bairam)

KURBAN AITN (KURBAN-BAIRAM) Peste tot în lume oamenii care profesează Islam , sărbătorind această sărbătoare de trei zile .În prima zi de sărbătoare,oamenii la ora 5:00 dimineața merg la moschee pentru a citi NAMAS ( rugăciune ).Pe parcursul acestei zile ei aduc jertfe: miei ,oi,viței,cămile și distribui carnea la vecini și cei săraci și alții oameni .Ei iau exemplul lui Avraam care si-a sacrificat pe fiul său.Islamul spune că a fost Ismael,nu Isaac ,și pe această bază ei sărbătoresc.Seară la cină întreaga familie mănâncă și descută,"că Dumnezeu a oferit un berbec prins cu coarnele într-un tufiș . "Scris în Biblie:(Geneza 22cap.)Musulmanii cred că de zile de la Aita trebuie să fie într- o stare de spirit bun, amabil și binevoitor.Este corect atunci când oamenii sau certat să se ierte unul pe altul și să se împace . Ei viziteaza pe cei bolnavi, pe cei nevoiasi, orfani si pe vaduve ca sa-I poata ajuta si ca ei să simtă atmosfera de sărbătoare .Este de asemenea o lista de lucruri bune pe care le puteți face în aceste zile de sarbatoare (sauab) - răsplata cerească.

SĂ NE RUGĂM PENTRU MUSULMANI CA DUMNEZEU

SA LE DESCOPERE ADEVĂRUl DENSPRE MESIA. .


2013 Kazakhstan 2014

Deja sunt jumate de an în KZ.și 5.000 de kilometre departare de casă părintească.Trăesc cu bucurie,slujesc și învăț cultura kazahă si obiceiurile poporului.Imi este puțin dificil sa învățat limba kazahă, dar eu sunt fericit că sunt mulți oameni vorbitori de limba rusă și care le pot sluji.În fiecare săptămână, în zilele de vineri,echipa noastră avem întâlnire si nerugăm,citim Sfîntă Scriptură,comunicăm,împărtășim experiențele noastre, și stăm jos dastarhan (măsuță joasă și servim ceai și dulciuri).

Drept raspuns, Imparatul le va zice: "Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut."(Matei 25;40).

O mulțime de oameni fără adăpost din oraș, mai ales în timpul iernii este foarte dificil de a se hrăni și a se încălzi.Mulți dintre ei dorm în stradă, în stațiile de autobuz,în case umede fără uși și giamuri.Eu sunt fustrat și trist pentru a vedea acest lucru și să rămân indiferent.Un om pe nume Vitalii, născut în 1972 cetățean Rusiei.A venit pentru a lucra în Kazakhstan,după un timp pe el lau înșelat la locul de muncă și l-au respins și nu știea în contro să meargă. Dezamăjit,a pierdut sensul vieții și mai teribil sa întâmplat cu el un necaz.Accedent a fost lovit de o mașină și a ajuns la spital cu dureri în piciorul drept și în spate. El nici nu putea să se scoale din pat, se pare că în timp ce el era inconstient medicii au luat din maduva spinarii lichid pentru un alt om. După acesta, el a fost din nou pe stradă și foarte bolnav umblînd cu costele.Trăea printre alti oameni ai străzii si fără unadăpost au început să cerșească.Locuiește acum întro casă murdară în care oamenii arunca gunoiul unde acolo este foarte umed,rece și tuneric.În prima dată cînd l-am vizitat cu prietenii mei el a fost surprins de faptul că am ajuns la el Eel a început să plângă și să se roage pentru noi,chiar dacă noi trebuia săi propunem primii să ne rugăm. Eu tocmai am rămas fără cuvinte,că el nu avea nimic în afară de viața și credința în Dumnezeu, care la ajutat sa traiescă. Noi am făcut curat în camera

lui ,iam adus haine,o pataru ,mîncare caldă și un Nou Testament.La moment noi închiriem o casă, unde va petrece iarna la cald și în confort.Vitalie și bunicul Arcadi.

Rugați-vă pentru salvarea lor și pentru o viață într-o casă nouă .Eu si prietenii mei am început să ajutăm 20 de personae fără adăpost de două ori pe săptămână,cu mîncare caldă, haine de iarnă și împărtășimVestea Bună.Dragi prieteni , avem o casă caldă,hrană,îmbrăcăminte,bani,puțin sau mult nu este important,și cel mai important, avem Cuvîntul Lui Dumnezeu.Haide-ți să ajutăm și aratăm dragostea " AGAPE "

Familia mea kazaha!

Vreau să împărtășesc despre familia în care trăesc. Stăpînul fratele Berjan-kuche,care este pastor responsabil de adunări de case .În anii 90 a fost un timp de criză în familie lor,nu avea un serviciu,casa neterminată în construcție și trei fii, care a trebuit să se ridice,să ofere ajutor financiar să-i învețe și să-i educe. Din cauza multor probleme Bejan-kuche avea dureri la inimă din ce în ce mai greu unde el a fost dsperat și dezamăjit .Soția lui Kamshat - ApaI sa întâlnit cu o vecină tatară. Care a avut o inimă bună și a vorbit despre ISA .Cu timpul Berjan-kuche și Kamshat-ApaI mergeau de fiecare dată mai des la vecinii lor tatari ca si viziteze si stateau părtășie si prietenia lor sa dezvoltat între ei. Berjan-kuche a inceput mai mult sa se intereseza de literature spirituala .Este interesant faptul că vecinul tatar a fost un om creștin și nu sa grăbit să deschidă INJIL( Evanghelia ), dar a lasat ca el de la sine sa se intereseze .După ceva timp a citit o mulțime de cărți , el a cerut ultimă carte de la vecin care a schimbat viața lui KIELI KITAP (BIBLIA)a fost tare inpresionat de Scriptura și o apărut multe întrebări. Berjan-kuche a crezut și a primit pe ISA MESIHA ca Domn și Mântuitor în anul 2003 și a început să lucreze la construirea Casei de Rugăciune. Se întăreai în credință și în relația cu frații și surorile. În 2010 a fost punerea mîinilor peste el la slujire pastorală intre cazaci. Domnul a vindecat de durere
în inimă lui și întreaga familie a început să meargă la biserică . EL VREA CA NOI SĂ NE RUGĂM

PENTRU URMĂTOARELE NEVOI:

1.FIII SĂI CA SĂ FIE MAI APRINȘ CU DORINȚĂ DE A CREȘTE SPIRITUAL ȘI PENTRU A SLUJI ÎN BISERICĂ,ȘI SĂ DESCHIDĂ O MICĂ AFACERE CU INCALZIRE DE IARNĂ.

2.FIUL CEL MARE SA CĂSĂTORIT,DAR SOȚIA LUI ESTE ÎNCĂ NU A CREZUT ÎN ISA CA SĂ SE ÎNTÎMPLE CIT MAI DEVREMEDE,ȘI SĂNĂTATE NAȘTEREA UNUI COPIL.

KOP RAHMET! MULȚUMESC FOARTE MULT!

El a răspuns și a zis: ,, să iubești pe domnul dumnezeul tău, cu toată inima ta , cu tot sufletul tău , și cu toată puterea ta,și cu tot cugetul tău , iar pe aproapele tău ca pe tine însuți .( ev.după Luca 10:27 )

Motive de rugaciune.


  1. Pentru a dedica mai mult timp în rugăciune cu Dumnezeu , și auzi poruncile Lui , și să le împlinesc.
  2. Întotdeauna să fiu gata pentru a sluji oamenilor străzii.
  3. Bună sănătate în timpul iernii .
  4. Călătorii binecuvântate prin localitați aule(sate) și orașele din Kazahstan .
  5. Despre nevoile financiare personale și a slujirii misionare .
  6. Am o propunere pentru noi să ducem bucurie și dragoste,să donăm ÎMPREUNĂ bani,în onoarea de sărbătoare"Naștere Domnului" să facem cadou pentru 10 oameni fără adăpost ÎN VALOARE DE 15 dolari la o persoană (produse alimentare și îmbrăcăminte) TOTAL la 150$,eu am deja $ 30.La fel pentru copii orfani,7 dolari pentru fiecare copil ( cuteuță cu dulciuri) total la 70 dolari am deja 15 dolari.Gîndiți-vă și rugați-vă faceți alegerea corectă! Voi aștepta raspunsul dumnevoastră,e-mail ... meu ve-ți vedea mai jos și contactele mele !Radu Caldarari (Rahim)

Sa stiti: cine seamana putin, putin va secera; iar cine seamana mult, mult va secera.(2-Corinteni 9:6)