Música per Créixer

SEMINARIS MARÇ/ABRIL 2023

- Formació Online (presentació i cloenda en Streaming) -

Amigues i amics,


Amb molta alegria, tenim el goig de presentar, en aquest inici d'any 2023, tres seminaris de Música per Créixer plens de recursos didàctics, idees, cançons, danses, ritme i relaxació pels més petits, de 0 fins a 5 anys. Aprendrem com fer una sessió de música potenciant l’atenció.

Tornarem a descobrir la màgia d’aquesta primera etapa infantil, on tot és possible amb la música, base de tota educació completa.


Us hi esperem!!

Eulàlia Abad i Àngels Baraut

A qui va adreçat?

A tots els educadors que vulguin iniciar el camí de la música amb els nens i nenes de 0 a 5 anys. Mestres de llar d'infants i educació infantil, mestres especialistes de música, pedagogs, logopedes, musicoterapeutes, estudiants de música, estudiants de pedagogia musical i mestres d'ensenyaments de règim especial.

Funcionament

Aquest curs està dividit en tres seminaris que s'imparteixen de manera online.

La presentació i cloenda del curs es fan online, en streaming.


Presentació:

Dia : Dilluns, 27 de març.

Hora: 19:00h.

Lloc: En streaming amb Eulàlia Abad.

Us enviarem l'enllaç Zoom.


El dia de la presentació us donarem l'accés als seminaris online que quedaran penjats dins el Campus Virtual d'El musical per a què els pugueu visualitzar quan us vagi bé.

L' Eulàlia Abad exposarà els seminaris.


Cloenda

Dia: Dilluns 17 d'abril.

Hora: 19:00h.

Lloc: En streaming amb Eulàlia Abad i Àngels Baraut.

Us enviarem l'enllaç Zoom.


Tindreu la oportunitat de preguntar els vostres dubtes tant a l'Eulàlia com a l'Àngels.


Sobre els seminaris

Cada seminari té una part de materials enregistrats en la que es parla dels diferents temes proposats i on es veuran també casos pràctics en els que hi intervenen l'Eulàlia Abad i/o l'Àngels Baraut amb diferents grups de nens.

Tots els materials queden penjats al campus virtual d'El Musical.


A quants seminaris m'apunto i el reconeixement

Et pots apuntar als 3 seminaris o sols a 1.

Per tal de tenir el reconeixement de la Generalitat de Catalunya, fa falta que feu els tres seminaris.

DESCRIPCIÓ DELS SEMINARIS

  • Seminari 1- Les Cançons: penjat online a partir de dilluns 20 de març; impartit per Eulàlia Abad

Un recull de cançons bressol rítmiques, didàctiques i divertides pels més petits, per potenciar la sensibilitat musical i l’amor per la música. (0 a 3 anys)


  • Seminari 2 - Audició i relaxació: penjat online a partir de dilluns 20 de març; impartit per Eulàlia Abad

Amb músiques escollides, cançons, contes, titelles i campanes, descobrirem el goig i la màgia de l’audició i de la relaxació, amb moviment i estàtica.


  • -- NOVETAT -- Seminari 3 - La Parla Activa: penjat online a partir de dilluns 20 de març; impartit per Eulàlia Abad i Àngels Baraut

Eulàlia Abad ha creat aquest seminari, a partir dels principis metodològics de Música per Créixer per donar eines i suport a tots els educadors/es, als logopedes, als musicoterapeutes, als pares i mares que estan en contacte amb nens i nenes que tenen dificultats en el inici de la parla.

Explicarem quins son els millors camins per poder iniciar el llenguatge a través del cant, de la música, del ritme, de la relaxació, desvetllant i desenvolupant l’ expressió i la comunicació, Hi haurà una part teòrica, i una pràctica, veurem vídeos i exercicis pràctics, comptarem amb la col·laboració de l Àngels Baraut

Tot el material que presentarem s’ ha posat en pràctica per poder aplicar uns criteris musicals concrets a tots els infants amb dificultats en l'inici de la parla.


Aquest seminari és NOU i ens fa especial il·lusió!

CALENDARI, HORARI I PREU

CALENDARI:

  • Presentació en STREAMING amb Eulàlia Abad el dilluns 27 de Març de 2023.
  • Cloenda en STREAMING amb Eulàlia Abad i Àngels Baraut el dilluns 17 d'Abril de 2023.

HORARI:

Aquest curs és online

Els materials estan penjants al Campus Virtual d'El Musical i l'accés s'obrirà el Dilluns, 27 de març i quedaran penjats en el campus indefinidament per a que els pugueu consultar quan us vagin bé

La presentació i cloenda del curs serà online però en directe (en streaming) els següents dies:

  • Presentació

Dilluns 27 de març

Hora: 19:00h

Lloc: En streaming amb Eulàlia Abad
Us enviarem l'enllaç Zoom

  • Cloenda:


Dia: Dilluns 17 d'abril
Hora: 19:00h.
Lloc: En streaming amb Eulàlia Abad i Àngels Baraut
Us enviarem l'enllaç Zoom


PREU:

  • 1 seminari: 48 Euros
  • Tots tres seminaris: 113 Euros

*Forma de pagament a través de INGRÉS O TRANSFERÈNCIA (una vegada omplert el formulari d'inscripció rebreu les dades de pagament al vostre correu)

*CURS en línea RECONEGUT PEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ si t'apuntes a tot

*Curs Bonificat per a empreses

*La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb altres dades (Escola on treballes, Institució...) l'has d'indicar en el formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades una vegada efectuat el pagament.

Les MESTRES

Eulàlia Abad

Pedagoga i cantant. Ha compaginat el cant amb la pedagogia treballant en escoles bressol i de música de Barcelona, amb nens de fins a 5 anys, utilitzant mètodes prestigiosos com els de Martenot i Willems. Ha participat durant anys en anuncis publicitaris per TV i ràdio, com a cantant solista en diferents concerts i espectacles, i en anuncis coneguts com Martini o Blevit entre molts d’altres. Durant els últims 30 anys dedicada a la recerca, elaborant i desenvolupant el seu propi mètode d’educació musical Música per Créixer, especial per nens de 0 a 3 anys. Ha donat formació d’aquesta metodologia en diverses escoles, centres i col·lectius de Catalunya i València, i a El Musical de Bellaterra; tenint diferent tipus d’un nombrós alumnat, com llevadores, mestres, musicoterapeutes, músics, cantants, etc. Ha impartit tallers del mètode als departaments d’infantil i de magisteri de la Universitat de Barcelona, dirigits pel Catedràtic Josep Gustems.

Ha treballat en recerques, com per exemple, l’estudi del so de les campanes, i la seva repercussió en la relaxació i atenció amb nens de 2 anys, amb la musicoterapeuta Catherine Clancy. Va inaugurar el projecte Música i Valors, i ha impartit diversos seminaris en diferents centres i escoles bressol, així com també al Musical de Bellaterra.

Ha fet el seguiment i direcció del projecte Música i Valors a l’escola infantil Llar d’en Pitus de Bellaterra amb la col·laboració del conservatori El Musical de Bellaterra. Ha treballat i treballa elaborant material didàctic per nens i nenes de 0 a 5 anys. Recentment ha creat l’Associació Art per Créixer.

www.eulabad.net

amb la col·laboració d'Àngels Baraut Planes

Títol Diploma de postgrau en Musicoteràpia i Postgrau en “Musicoteràpia Intercultural” de la Fundació Universitat de Girona. Títol professional en l’especialitat de Cant, i estudis en les especialitats de Piano i de Flauta travessera. Curs “Intervenció amb musicoteràpia com a resposta a les necessitats educatives especials” a l’Institut Joan Llongueras de Barcelona, curs “Musicoteràpia Infantil” a Musicoteràpia BCN - Psicologia i musicoteràpia clíniques, de Barcelona. També ha participat, des de la primera edició, als cursos de «Musicoteràpia transcultural» de la Fundació Universitat de Girona.

Curs Música, Neurociència y Salud. “La música como herramienta terapéutica en las enfermedades neurodegenerativas”, amb el professor Jordi Jauset i la musicoterapeuta Conxita Bentz.

Curs Massatge sonor amb bols tibetans amb el musicoterapeuta Xevi Compte.

La seva formació inclou diversos cursos de pedagogia musical en les metodologies Kodàly, Willems, Pare Ireneu, i el Certificat d’estudis en rítmica Jaques-Dalcroze, també és titulada amb el mètode “Música per Créixer”, assistint a varis seminaris impartits per la seva creadora Eulàlia Abad i actualment forma part del seu equip de formadors. Igualment, ha participat en cursos de logopèdia d’Inés Bustos i d’optometria per un bon desenvolupament i integració visual-sensorials.

Ha fet nombrosos cursos internacionals de cant i de direcció coral organitzats per l’Orfeó Lleidatà, i ha dirigit diferents cors infantils, de joves i d’adults, així com de Gospel.

Actualment, intervé com ha musicoterapeuta en grups de la tercera edat així com també, amb infants amb diferents patologies. És membre de l’equip de l’Associació «Ressò de musicoteràpia» on fa sessions amb nenes amb síndrome de Rett i en el món de la docència imparteix classes de llenguatge musical en diverses escoles de música i escoles bressol.

Ha impartit classes a professorat de música d’infantil i de primària, i últimament s’està enfocant en les necessitats educatives especials, aplicant la metodologia «Música per créixer» i musicoteràpia neuromotriu.