De 4 c's uitgelegd.

Kevin van Silfhout

Product

Als je iets wilt verkopen moet je natuurlijk wel een product hebben. Je kan een nog zo goede plaats hebben waar je iets wilt verkopen, je moet wel iets hebben om te verkopen, daarom is dit één van de belangrijkste punten.
Big image

Prijs

Als je eenmaal een product hebt dan moet je een goede prijs hiervoor bedenken. Je moet natuurlijk niet te laag gaan want anders maak je verlies, maar ga je te hoog met de prijs, dan koopt natuurlijk niemand het waardoor je dus ook weer verlies maakt.
Big image

Plaats

Het is belangrijk dat je een goede plaats hebt om het te verkopen. Het is niet slim om een supermarkt op een plek te hebben waar niemand woont, waardoor jij je product niet kan verkopen.
Big image

Promotie

Tuurlijk kan je er voor kiezen door geen reclame te maken en te wachten tot de consumenten jouw product kopen. Het heeft echter veel meer zin om je product te promoten. Dit houdt in dat je je product gaat laten zien aan de mensen. Dit kan je doen door een tv of billboard reclame. Je kan ook via de radio jouw product laten horen, hierdoor weten de mensen waar en hoe ze het kunnen kopen. Tegenwoordig gaat heel veel via social media. Oftewel het is handig om het via die weg te doen omdat de meeste mensen toch wel een vorm van Facebook of überhaupt internet hebben.
Big image