Word de Oled scherm de nieuwe hype

Uitgever Sean Arensman

Big image

Oled de nieuwe Generatie

Worden de Oled-scherm televisies de vervanging voor plasma en HD tv's? Als het aan de producenten van de nieuwe televisie ligt wel.


Hedendaags ontstaat er een hevige concurrentie op de markt wat betreft de Oled scherm televisies. De Oled scherm moet ervoor zorgen dat uw belevingswereld als u tv kijkt nog realistischer wordt. Samsung produceerde er in 2013-2014 een aantal op de markt maar zet het nu op een ' Hold '. Daarin tegen zal LG juist meer gaan investeren en meer Oled schermen op de markt brengen. Tevens komt Sony ook om de hoek kijken en is ook al bezig met de ontwikkelingen en het uitbrengen van de Oled-scherm televisies. Maar wat is een Oled scherm televisie nu precies?...

Oled Scherm

Oled-scherm is de nieuwe uitvinding met betrekking tot de televisies. Door het schitterende beeld die tot beschikking heeft. De schermen zijn al verkrijgbaar nog niet dikker dan 18 mm. Zo heeft dit nieuwe soort flink wat voordelen met betrekking tot de HD en plasma tv's. Zo ziet u hieronder wat het allemaal te bieden heeft voor u.Kansen


De Oled-scherm zal met meer kansen en applicaties komen voor de consument. Zo zal het contrast en helderheid van de tv een stuk beter worden dan de HD of plasma's televisies. Dit zal voor u als consument een totaal andere inkijk hebben op de televisie, zo wordt het voor u een stuk spannender en leuker om te kijken omdat u het bijna in 'realiteit' meemaakt.


Mogelijkheden


De mogelijkheden die het scherm met zich meebrengt zou voor u voordelig uit kunnen pakken. Namelijk doordat het scherm geen backlight verlichting meer heeft zal het voor u energiebesparing op jaar basis voorruit gaan, omdat de draagbare apparaten niet meer van toepassing zijn.

Tevens doordat het scherm zichzelf uitzendt zal uw kijkhoek een stuk beter zijn.Verschillen


De verschillen die het scherm met zich meebrengt zijn voortreffelijk.

Zo zijn zowel de contrast waarden en de zwartwaarden van de televisie er flink op vooruit gegaan, vergeleken met de televisies hiervoor. Het scherm zorgt tevens voor een dieper en scherper beeld.

Door de witte pixels die zijn toegevoegd aan de televisie zal uw scherm nog dunner zijn als voorheen waardoor u uw tv nu nog makkelijker kwijt kan. Dit komt omdat er geen backlight meer inzit, en de pixels zichzelf verlichten.

Problematiek

De problematiek die er ontstaat door het uitbrengen op de markt van deze televisie is als volgt.

De ontwikkelingen die zijn vereist aan deze televisie hangt een aardig prijskaartje, daarom word er nog niet flink geconcurreerd op de markt. De Oled word nu het meest gebruikt op telefoons omdat dit een stuk goedkoper is.

Ook ontstaat er een ophef of het wel bij iedereen zal aanslaan deze nieuwe 'hype'. Want Zal men een tv aanschaffen als hij of zij al een prima werkend en mooi HD of plasma tv heeft staan, heeft men het geld ervoor over? Een OLed televisie kost al gauw rond de 8 à 10.000 euro.

Aan al dit soort problemen zal LG, Samsung en Sony moeten denken. Dus de vraag zal blijven bestaan.


Word de Oled Scherm de nieuwe 'hype'.