Biotechniek

Energie uit de golven en de zee

Energie uit golven!

De werled is al lang naar verschillende nieuwe manieren aan het zoeken om energie op te wekken, biobrandstoffen, zonneenergie, windenergie,... maar een manier waar nog weinig onderzoek naar gedaan is, is golfenergie!

De beweging en kracht van de golven gebruiken voor het opwekken van energie. Ze is in overvloed aanwezig en gratis!
Big image

De mogenlijkheden

Er zijn verschillende manieren om dit te realiseren, maar één van de interesantste manieren is die van de OWC, de oscillating water column. Waarin de golven zorgen voor een luchtverplaatsing in een afgesloten ruimte en zo een turbine doen draaien. Deze technologie is nog in de proef fase maar bied veel mogenlijkheden.

Sinds de golven nooit verdwijnen maar alleen maar zachter en feller worden en met het weer dat alsmaar erger wordt en grotere golven genereerd gaat de energieproductie enkel stijgen.

Hoe werkt het?

De turbine werkt via een wells turbine, deze turine blijft steeds in dezelfde richting draaien van waar de wind ook komt.

Wanner de lucht naar buiten word geduwt via de turbine door de stijgende watermassa (golven) en wanneer de lucht terug wordt aangezogen via de turbine door de terugtrekkende watermassa blijft deze in dezelfde richting draaien.

Bio technische weteschappen

De richting bio technische wetenschappen is een veelzijdige richting die uitloopt in vele mogenlijkheden.
Lijken wetenschapelijke en chemische proeven plezant is deze richting zeker iets voor jou, je leert hoe de natuur in elkaar zit en werkt en je komt te weten waarom deze zo belangerijk is voor ons!

Ben je geïtereseerd? Kom dan zeker eens binnen of surf naar de website van de tuinbouwschool!
Big image