NF6

Notícies Fresques des de 6è A

Arts marcials a sisè A

A l’hora d’educació física vam fer una classe que es tractava d’arts marcials, un noi que es deia Jose ens va explicar una mica com es feia taekondo i com es feia kung-fu, taekondo es tractava de concentrar-se i de donar energia als ossos i al noste cor per concentrar-se i escoltar lo que el professor diu i kung-fu es tracta de moviments més ràpids que poc a poc hauràs d’anar aprenent.

Autors:Arnau i Iris.
Arts marcials

Projecte "El sistems solar"

Hola nois i noies en aquesta notícia explicarem quin tema estem treballant a l’hora de projecte. El tema és el sistema solar consisteix en esbrinar preguntes que tu mateixa t’has fet i que tu mateixa vols treballar i d’aquí en sabràs més sobre el sistema solar.

El tema el treballarem tot l’any i cada trimestre farem tres preguntes, Aquest treball el fem en grups i cada grup ha de ser de tres, així en total són nou grups.

Ara us explicarem com es fa aquest treball: primer amb la resta del grup en un docs posem el que sabem sobre aquest tema, el que volem saber i d’on traiem la informació.

Aquest treball el fem plegats amb el grup ho fem en una cartolina o ho podem fer per un docs, presentació.....

La informació la podem extreure de: llibres, d’internet, d’algun familiar o amic que ho sàpiga, de coses que hagem aaprès de viquipedia o wikipedia.....


Esperem que us hagi agradat .


https://sites.google.com/a/escolaramonbergada.cat/el-sistema-solar/


Em penjat una web perquè vegeu les coses que estem fent en el projecte del primer trimestre, del sistema solar i dels plantetes que ens ha tocat a cada grup per explicar com és. En aquesta web hi ha vídeos , imatges i informació dels planetes i del sistema solar.

Simulacre d'evacuació

El passat dimecres 5 de desembre a l’escola Ramon Bergadà es va fer un simulacre d’evacuació.

Tots els alumnes i professors de l’escola vam sortir ordenadament, mentres esperàvem que la sirena parés de sonar. Totes les persones estàvem al darrera de l’edifici escolar, fora l’escola, esperant a què donessin l’avís que ja havia passat el perill. Al cap d’uns deu minuts d’esperar va tocar la sirena volent dir que el perill ja havia passat. Vam agafar als nens de p3A i els vam acompanyar fins a la seva classe.

De camí a l’escola vam veure un cotxe dels mossos d’esquadra i també vam veure un cotxe antiavalots. Després de portar-los i deixar-los a la classe vam anar a la nostra classe, la de sisè i llavors vam seguir fent el que havíem deixat a mitges.

Vacances de Nadal a Constantí

Pessebre a l'escola

El dia 17 de desembre vam començar a fer un pessebre entre els nens de 3r, de 5è i de 6è.

Amb els nens de 3r, els de 6è vam pintar una pancarta on posava Bon Nadal. Després, per grups de 7, vam recol·lectar plantes, pinyes, pals, sorra, pedres... Per decorar el pessebre.

Amb figures de ceràmica vam posar el naixement, els reis, el caganer, l’estable...

I ens ha quedat la mar de bonic!


Autores: Iris i Maria

Festival de Nadal 2012

El dia 20 de desembre vam fer el festival de nadal on tots els nens de l’escola Ramon Bergadà vam participar, els de P3 van cantar la cançó (Riure, Riure), els de P4 van cantar la cançó (A Betlem me’n vull anar), els de P5 van cantar la cançó de (Pastorets de la muntanya), els de 1r van cantar la cançó de (L’hivern), els de 2n van cantar la cançó (Constipat), els de 3r van cantar la cançó (La pastora Caterina), els nens de 4t van cantar la cançó (The rock age), els nens de 5è van cantar la cançó de la (Pluja) amb flauta i la de (Quan somrius) i finalment el nens de 6è vam cantar la cançó de (Xacona) amb flauta i (Ara es nadal).
I com els nens de 6è vam voler cantar la cançó de la marató li vam dir a la professora de música Dalila que si podíem cantar la cançó de (Mai caminaràs sol).

Autors: Iris i Genís
FESTIVAL HIVERN 2012

Parc de Nadal a Constantí

Els dies 27-28-29 hi va haver el parc de nadal, on els nens i nenes de qualsevol edat podien entrar.
Allà hi havia de tot per jugar per exemple: jocs de futbol- jocs de bàsquet- llits elàstics- matalassos- inflables...
El 1r dia hi costava 3 euros, i els 3 dies 5 euros perquè amb els 5 euros et treies el bo.
El 2n dia va venir una noia que per divertir-nos ens va fer ballar les següents cançons:
1-mossa mossa.2-danza kuduro.3-gangam style.

Va ser molt divertit.


Autors: Iris i Genís