Chelsea Piers Field Trip
Jump Climb and Learn!
This field trip would cost $36 per student. Teachers and chaperones are always free.
The bus cost would be $2,000 and we would need 5 buses.
188 + 10 = 198. There would be 6 chaperones because the ratio is 1:12 chaperones to students. Since we would need 16 chaperones and there are 10 teachers in our grade, only 6 parent chaperones are needed. That means there are 204 people.
The bus capacity is 45 people.
C = Bus capacity
P = People total
P / C = 4.53333.
I round that up to 5 buses.
5 * $400 = $2,000.
Teachers and chaperones do not pay for the admission or buses so I add the bus cost ($2,000) and the admission ($25). My equation is:
$2,000+($25 * 188) = X
$2,000+($4,700) = X
X = $6,700
X = The total cost of the field trip
Since there are 188 students I would use this equation to figure out the cost per student:
$6,700 / 188 = $35.64
I round that up to $36 and the 36 cents would go to the school.
Also students would bring their own lunches because lunches are not provided there.
We would have 16 chaperones and teachers total.
1:12 Chaperone to students ratio
188/12 = 15.6666...
Rounded up to 16 chaperones total.
Since there are 10 teachers we would need 6 parent chaperones.
Chelsea Piers is in Stamford, Connecticut and is about 30 minutes away from school with no traffic, and 40 with traffic max. It is 16.3 miles there and 32.6 miles altogether. In total the round trip would take about an hour to and hour and 15 minutes