the HEARTBEAT of Felting

12-13-14 / 15-16 Juni, 2014 - Martien van Zuilen

bijzondere vilt workshops 'Treasure Nests' en 'Jewelry Adorned' met viltster en antropologiste Martien van Zuilen uit Australie. Met haar kennis en ervaring zul je zeker geinspireerd raken om je eigen viltverhalen om te zetten in een uniek werk. In het recente nummer van het viltblad FUN (nr. 41 VerFiltz Und ZugeNaht) is er een uitgebreid artikel over haar werk gepubliceerd.

12-13 Juni 2014 Treasure Nests (in Peize)

Leer hoe je een klasse vaas of pot van 3D vilt kunt maken met bijzondere texturen. Zowel de sculpturale mogelijkheden met wol en aparte vezels als de speciale vilt technieken voor de huid van de vaas komen aan bod. Er wordt uitleg gegeven over de vele manieren van kleurgebruik en kleurverloop, het gebruik van motieven en ongewone vezels, het toepassen van eenvoudige steken en mix-media.

Martien zegt: ‘Mijn 'Treasure Nests' (artikel in FUN nr 41)- vormen onderdeel van mijn Sculptural Felts workshop repertoire.

14-15-16 Juni 2014 Jewelry Adorned (in Rotterdam)

Ontdek de mogelijkheden van vilten op kleine schaal. Leer een variatie aan nieuwe technieken om unieke gevormde sieraden te maken, inclusief kralen als scrunch, spikes, fangs and color cuts. Verwerk draad of maak handgevilte koorden in enkele minuten en verander ze in een unieke hanger, broche, ketting en meer, meer, meer. Alles is mogelijk! A hands-on workshop met veel 'speel'tijd en inspiratie. Iedereen met of zonder ervaring is welkom.

Dit is een 2daagse workshop. Voor een verdieping kan ook worden gekozen in een 3daagse workshop waarin wordt gewerkt met multiple resists, buisjes, foamdraad en andere materialen.

Wie is Martien van Zuilen

Martien van Zuilen woont in Australie. Haar eerste contact met vilt was in 1985 en zij voelde zich direct aangetrokken tot de creatieve mogelijkheden en de natuurlijke wijze waarop dit wordt gemaakt. Na een aantal jaren studie geeft ze al sinds 1989 op verschillende niveau’s les in het viltmaken door heel Australie heen en daarnaast ook in Rusland, UK, USA en Nederland. Martien is de oprichter van de Victorian Feltmakers Inc. and coordinator van de Australian National Yurt Project. Haar werken zijn gepubliceerd in tal van internationale tijdschriften zoals Showcase 500 Art Necklaces (2013), Yurts Tipis and Benders (2001), Felt/Filt, Felt Matters, Fiber Art Now, FELT, verFilzt Und zugeNäht, and Textile Fibre Forum.

Wat mij zo heel erg aanspreekt en haar werk bijzonder maakt is haar onderzoek naar etnografish vilt en de tijd die ze door heeft gebracht onder de nomaden in Mongolia in 1997. Dit reflecteert zich in haar kunst en andere interesses. Haar opleiding heeft ze afgerond met een Associate Diploma in Art Textiles en een Honours degree (US Masters) in Anthropology. In 2013 rondde ze haar Anthropology PhD af met als onderwerp 'Through the eye of a needle: Ethnographic engagements with textile creative practice and the meaning of making in contemporary Australia'. Hoewel geboren in Nederland in 1962, Australia is haar thuisland sinds de laatste 28 jaar. Momenteel woont ze in Perth. Haar website is http://www.martienvanzuilen.com/

opmerking

Alle workshops worden gegeven in het Nederland en/of Engels. De uitgebreide lunches bestaan uit zelfgemaakte salades, een warm bijgerecht uit eigen keuken en ambachtelijk gebakken brood


Registratie Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, accomodatie, navigatie, registratie en betalingsvoorwaarden. Klasgrootte is beperkt, wacht niet te lang met aanmelden.