MÚSICA I CINEMA

THE INVENTION OF HUGO

FICHA TÉCNICA DELS PERSONATGES

FICHA TÉCNICA DELS PERSONATGES

SINOPSIS DEL ARGUMENT

Hugo es un nen que esta viuen a les vies de l'estació de París ja que és hórfan.

Durant la pel·licula podem veure com el nen es dedica a arreglar rellotges. Es molt bo fent-ho i d'aquesta manera pel seu pare mort en un incendi acaba la maqueta que havien estat fent junts d'un robot, així d'aquesta manera podrá obtenir un missatge misterios dins d'ell.

Poc a poc va anant capturan idees amb l'ajuda d'una noia amb la qual viuran moltes aventures.

HISTÒRIA DE LA PEL·LÍCULA

En aquesta pel·lícula hi ha moments en els que fan referencia a moments antics històrics com per exemple les primeres films fetes amb una mena de projector on es representaven en una sala on la gent molt asombrada les veia i s'espantaven ja que creien que era real. Un altre moment històric es quan van colorejar les primeres pel·lícules, aquest es un exemple:
Viagem à Lua (Le voyage dans la Lune) Georges Méliès, 1902 - Legendado, colorido a mão

GORGES MELIÈS

Gorges Meliès va ser molt important prestidigitador i il·usionista, va assistir a la primera presentació que es va fer amb cinematògraf on asombrat li encanta el que veu, com que creuen tots que el cinema amb el temps desapareixerà el que Meliès fa es comprar-se un projector i representar les seves propies pel·lícules, en va fer unes 500 pero la que més va destacar va ser "Viatge a la lluna".
Viaje a la Luna, de Georges Méliès (1902)

ELS GERMANS LUMIÈRIE

Aquests dos germans van grabar centenars de trossos de pel·lícula d'un minut aproximadament davant del públic.


Un dels millors exits que van tenir i més reconegut va ser l'anomenat "L'Arribada del tren a l'estació" de 1895 on la gent alucinada iamb por s'aixecaba de les cadires ja que pensaben que lis pasaria per damunt el tren

1895: LA LLEGADA DEL TREN (HERMANOS LUMIÈRE)

ESCENES FAMOSES

Un altre escena molt famosa interpretada pel famòs Bolton Building l'any 1923 surt per la film amb el títul de l'Home Mosca. En la invenció de Hugo podem veure com una vegada surt interpretada quan els nens van al cinema i un altre vegada la podem veure quan el protagonista la imita amagant-se del guardia de l'estació de tren. Aqui podem veure la seqüencia de la famosa pel·lícula l'Home Mosca:
El Hombre Mosca ... Escena del Reloj (Harold Lloyd)

BRIAN SELZNICK

Brian Selznick escritor i il·lustrador Nord-americà autor de literatura infantil, va ser guardonat amb el premi Caldecott.


Brian Selznick en la pel·lícula dona a cada personatge una banda sonora diferent en diferents escenes que segons com siguin podem interpretar l'escena d'una manera o una altra. D'aquesta manera aconsegueix crear un clima molt bo ja que els espectadors que la veiem podem tindre les mateixes sensacions que els personatges.

Cadascun te un tema associat per a ell mateix quan apareixen en les escenes, d'aquesta manera també la música ajuda a descriure el paisatge, fins i tot la il·lusió que poden viure, els moviments, el personatge...


Aquest es un gran exemple on podem veure al inspector de la estació acompañat un gos que pel seu aspecte fa por. Aquesta es la banda sonora que sentim quan apareixen els dos en l'escena perseguint a Hugo:

HUGO - Inspector Chases Hugo

VALORACIÓ PERSONAL

En la meva opinió aquesta pel·lícula ha sigut molt divertida i entretinguda per les escenes que ens mostren i les bandes sonores que ajuden a fer-la mes boniques.


Jo recomano a tothom veure-la ja que t'ho pases molt bé i es una altre manera de veure la historia de la musica i el cinema de com va començar tot.


Sobre aquest treball penso que ha sigut una molt bona idea fer-ho i sobretot en aquesta eina anomenada smore, ja que es fàcil d'utilitzar-la i divertida.