De Oled tv

De Oled, nieuwe hype? of grote flop.

Een Oled tv?

Een Oled tv, wat de meeste van jullie zullen denken; Wat is dat nou weer voor iets geks. Dan moet ik eerlijk zeggen voor vandaag had ik er zelf ook nog nooit van gehoord, maar ik heb me er is in verdiept. Zo doende ga ik in dit artikel ga ik jullie uitleggen wat nou zo speciaal is aan de Oled tv.
Big image

De nieuwe manier van tv kijken

Een Oled tv is de nieuwe manier van tv kijken, In plaats van pixels die worden verlicht door blacklight (wat in andere tv's zit) verlichten de pixels zichzelf waardoor de tv maar een paar millimeter dik is. Waar andere tv's alleen rood, groen en blauwe pixels hebben heeft de Oled ook nog witte pixels. Dit zorgt ervoor dat de rgb-pixels minder belast worden en je tv dus langer mee gaat en natuurlijk voor veel kijkplezier! Niet alleen is de Oled van betere kwaliteit, ook het design is super! Je hebt de platte versie maar ook de curved versie, zoals je op de afbeelding zien is de curved tv een gebogen scherm. heel leuk zou je zeggen maar er zitten meer nadelen aan dan voordelen. De curved tv is bedoeld om meer diepte te krijgen, dit is ook zo maar alleen als je er recht voorzit. Zit je op de bank en niet recht voor de tv heb je last van de zeikant van de tv die het scherm blokkeert of weerkaatsing van het licht. Heb je dus een tv nodig die je vanuit meerdere ooghoeken wilt zien is dit echter geen aanrader. Als je er recht op af kijkt is het een geweldige TV sensatie!

Wie doet er mee met de Oled tv?

Nu we een beetje het idee hebben wat de Oled tv inhoud kijken we wie nou allemaal meedoet in de markt van de Oled tv. We zien het afgelopen jaar dat LG als enigste een aantal tv's die gebruik maken van Oled heeft uitgegeven. Een nadeel aan de tv's is dat er een aardig prijskaartje aanhangt, zo kosten ze al gauw rond de vier tot zes duizend. Dit is ook de reden waarom samsung er nog niet in wilt investeren. Kim hyun-seok, hoofd van tv-afdeling samsung zegt dat het nog te duur is om te maken, maar dat we in 2015 wel een Oled tv van samsung tegen kunnen komen! Hopelijk hangt er dan een iets minder groot prijskaartje aan. Sony heeft nog niet zoveel van zich laten horen alleen dat we eind 2014 misschien wel een Oled tv van hun kunnen verwachten.

Is het de moeite waard?

Of het de moeite waard is is natuurlijk altijd de vraag aan je zelf, heb jij wel wat meer geld over voor betere kwaliteit? Of neem je liever genoegen met wat minder en wat goedkoper?

Wil je echte tv sensatie dan zijn de Oled tv's natuurlijk een echte aanrader, ook omdat ze zo dun zijn nemen ze bijna geen ruimte in.