Leereenheden

5.1

Kerntaken 1,2,4,5

Je kerntaak wordt 2x getoetst.

In leerjaar 1 begin je met kerntaak 4. (2x getoetst , in stage & Proeven van bekwaamheid)

In leerjaar 3 doe je kerntaak 2 & 5. (Kerntaak 2 is leidinggeven, kerntaak 5 is werk mee in logiesverstrekkende bedrijven Front office stage, Ook 2 x getoetst)

In leerjaar 4 doe je kerntaak 1. (Ondernemers plan) (Ook 2x getoetst) (HOS hotel op stelten) (MCK my company kitchen)

In Jip & Janneke vertalen

De Manager/ondernemer horeca plant activiteiten voor het opstarten van de onderneming. Hij besluit of hij zich gaat vestigen en kiest een ondernemingsvorm. Hij treft voorbereidingen voor het starten van een eigen bedrijf ,een franchiseformule of voor het overnemen van een bestaand bedrijf. Hij bereidt zich voor door juridische, organisatorische en financiële aspecten van het starten van een onderneming te analyseren. Hij overlegt daarover met relevante personen en instanties en legt hen zijn ondernemingsplan voor. Hij treft voorbereidingen voor het sluiten franchisecontract. In het geval van bedrijfsovername stelt hij een intentieverklaring als voorbereiding op een voorlopig koopcontract. De Manager/ondernemer horeca voert de noodzakelijke administratieve handelingen uit die nodig zijn voor het starten van een onderneming, zoals het aanvragen van diverse vergunningen, het inschrijven in het handelsregister en het aanmelden van de onderneming bij de belastingdienst. Hij bepaalt of hij een bedrijfsruimte gaat huren of kopen. Hij analyseert relevante wet- en regelgeving met betrekking tot het huren of kopen van onroerend goed en bepaalt of hij een huurovereenkomst of koopcontract af wil sluiten.

Wanneer je een eigen horeca bedrijf wil plan je eerst een aantal activiteiten. Zo ga je na denken waar je je wil vestigen en kies je een ondernemingsvorm. Je kiest of je een nieuw bedrijf wilt opstarten, een franchise wil of dat je een bestaand bedrijf overneemt. Je bereid je voor op juridische, organisatorische en financiële gebieden. Dit overleg je met relevante personen. De manager/ondernemer voert noodzakelijke administratieve handelingen uit, zoals bijvoorbeeld vergunningen, inschrijven in het handelsregister en het aanmelden van de onderneming bij de belastingdienst. De manager/ondernemer verdiept zich in de wet- en regelgeving met betrekking tot het huren of kopen van onroerend goed en bepaald of hij een huurovereenkomst of koopcontract af wil sluiten.

Welke stappen moet je doen voor dat je een horeca bedrijf gaat opstarten?

- Stap 1: Het schrijven van een businessplan.

Je maakt een ondernemingsplan en beschrijft hierin wat voor bedrijf je wilt en hoe het eruit komt te zien.

- Stap 2: Het kiezen van een rechtsvorm.

Omdat elk bedrijf anders is zijn er ook verschillende rechtsvormen. Je moet kiezen welke het beste bij jou bedrijf past.

- Stap 3: Het zoeken van bedrijfshuisvestiging.

Je moet een goede locatie vinden voor je bedrijf. Je moet hierbij denken aan bereikbaarheid, uitstraling en de werksfeer.

- Stap 4: Inschrijven bij Kamer van Koophandel.

Elk bedrijf moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Vanaf 1 week vóór de start kun je je bedrijf inschrijven. Je moet dan naar de KvK waar ze je privé- adres en privérekening controleren.

- Stap 5: Aanmelden bij de belastingdienst.

Als startende ondernemer kom je in aanmerking voor een speciale belastingregeling. Je krijgt een BTW nummer dat je moet vermelden op facturen.

- Stap 6: Het regelen van de administratie.

Uit je administratie moet blijken hoeveel btw je aan de Belastingdienst moet afdragen. Daarvoor houd je het volgende bij: De facturen die je uitschrijft en betaalt, je uitgaven en ontvangsten, het Privé –gebruik van goederen en diensten.

- Stap 7: Regel je bankzaken en verzekeringen.

Zorg ervoor dat je bedrijf een eigen rekening heeft, en maak bij voorkeur gebruik van internetbankieren. Ook is het belangrijk dat je de juiste verzekering hebt afgesloten.

- Stap 8: Het aanvragen van de juiste vergunningen.

Afhankelijk van de branche zorg je voor de juiste vergunningen.

- Stap 9: Het werven van personeel.

Je moet jezelf afvragen hoeveel personeel heb je nodig, op welke momenten, ga je werken met full timers of part timers en wat verwacht je van de nieuwe medewerkers.

- Stap 10: Het regelen van registraties.

Je moet je eigen product beschermen met registratie.

http://www.mkbservicedesk.nl/164/een-bedrijf-starten-waar-moet-beginnen.htm#

Cindy de Vries

MOH 1A

Vleer & Ek